autor:

amalia

» » Torturi

TORT-CREMES

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
1 pachet foi de cremes, 6 oua, 300 g zahar, 200 g amidon alimentar, 1500 ml lapte, 5 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, 200 ml frisca, 3 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Anul acesta, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.

Pentru inceput, separi galbenusurile de albus.
Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase .
Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.
Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.
Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!
Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de tort.
Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.
Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.
Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT-CREMES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra

5 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
3 Chocolate Brownies

3 Chocolate Brownies

Se incinge cuptorul la 190°C. Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie ciocolata

4 voturi    5 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de cremes
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 1500 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Marbled Brownies