TORT-CREMES

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
TORT-CREMES

Ingrediente

  • 1 pachet foi de cremes
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 1500 ml lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Anul acesta, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.

Pentru inceput, separi galbenusurile de albus.

Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase .

Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.

Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.

Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!

Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de tort.

Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.

Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.

Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise