Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Anul acesta, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.
Pentru inceput, separi galbenusurile de albus.
Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase .
Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.
Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.
Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!
Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de tort.
Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.
Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.
Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii