Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam ulterior zaharul si galbenusurile. Incorporam amestecand usor praful de budinca, faina si praful de copt. Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt (am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm).
Coacem blatul, facem testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat.
Crema:
Preparam crema de budinca conform instructiunilor de pe plic. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece. Dupa racire mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale.
Pentru sirop, punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.
Insiropam prima foaie si intindem crema in strat uniform. Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema. Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa. Puteti decora tortul si cu ciocolata alba rasa. Eu am decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii