autor:

cretu_veronica22

» » Torturi

Tort Cristal

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 4 ouă, 3 linguri de apă , 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat , 150 g făină, 1 plic budinca cu gust de ciocolată neagră, 2 lingurițe praf de copt, , Crema:, , 2 plicuri budinca cu gust de frișcă, 1 l lapte, 80 g zahăr, 400 ml frișcă, 1 linguriță esență de migdale, , Sirop:, , 150 g zahăr, 150 ml apă

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:



Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam ulterior zaharul si galbenusurile. Incorporam amestecand usor praful de budinca, faina si praful de copt. Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt (am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm).



Coacem blatul, facem testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat.



Crema:



Preparam crema de budinca conform instructiunilor de pe plic. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece. Dupa racire mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale.



Pentru sirop, punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.



Insiropam prima foaie si intindem crema in strat uniform. Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema. Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa. Puteti decora tortul si cu ciocolata alba rasa. Eu am decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cristal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu ananas

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei . Bolul si paletele de la mixer

3 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata (de post)

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 3 linguri de apă 
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat 
  • 150 g făină
  • 1 plic budinca cu gust de ciocolată neagră
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca cu gust de frișcă
  • 1 l lapte
  • 80 g zahăr
  • 400 ml frișcă
  • 1 linguriță esență de migdale
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 150 ml apă

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars tort