autor:

Lia Maria

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu afine si crema de branza

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2014

Ingrediente
Ingrediente blat, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, un praf de sare, Crema:, 200g crema de branza(eu am folosit Pilos), 200g iaurt, 200g smantana dulce(frisca), 1 lingurita extract de vanilie, 100g zahar praf Dr.Oetker, 20g gelatina Dr.Oetker, 150g dulceata de afine, Décor:, 1 plic frisca Dr. Oetker, 100g dulceata de afine

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

31 voturi

Mod de preparare

Pntru blat: Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu grija de jos in sus, pana terminam toata faina. Transferam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si nivelam cu grija suprafata. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 –25 minute. Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se racoreasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam sa se raceasca complet ci doar sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 3 foi.
Intre timp preparam crema: Batem frisca pana incepe sa se ingroase. Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam peste frisca si omogenizam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.
Asamblam tortul astfel: Tapetam pe interior forma de tort, cu folie, asezam prima foaie de blat, turnam jumatate din crema, adaugam din loc in loc gramajoare de dulceata si cu o furculita trasam usor niste valuri prin crema de branza. Asezam a doua foaie de blat, apoi crema si restul de dulceata si procedam la fel ca si la primul strat de crema. Punem deasupra ultima foaie de blat, acoperim cu folie si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Pentru decor eu am folosit frisca instant, pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si dulceata putin incalzita pe care am intins-o pe mijlocul tortu-lui.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat . Se

4 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia

Intr-o forma de tort (neunsa) cu inel pe margine, se aseaza un rind de piscoturi sampanie pe fundul

13 voturi    15 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 26 iunie 2015

    Arata superb!!! Ce pofta mi-ati facut cu tortul asta! Nota 10!

  • Fara foto

    Caragata Maria , 05 februarie 2015

    eu am facut acest tort si a fost foarte bun,dar am dublat cantitatile la crema si am insiropat blatul,baiatul si prietenii mei sunt inebuniti dupa el,si inca ceva atentie cand adaugati gelatina pt ca se face cocoloase,cel putin eu asa am patit.

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi , 27 ianuarie 2015

    Blatul nu se în si Nu .

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 27 ianuarie 2015

      Extractul de vanilie il prepar eu in casa, din alcool si păstăi de vanilie .

    • Fara foto

      Ioana Citre , 24 ianuarie 2015

      Blatul se insiropeaza?

    • Fara foto

      Cristina Marcu , 10 noiembrie 2014

      Nu am gasit ninaieri, niciodata, extract de vanilie. De unde-l procurati?

    • Fara foto

      Alina Marcu , 16 iulie 2014

      Lia Maria Grozi Va multumesc pentru raspuns.

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 16 iulie 2014

      26 cm

    • Fara foto

      Alina Marcu , 15 iulie 2014

      Ce dimensiune are tava in care ati copt blatul? Diametrul...

    • Fara foto

      Valentina Calin , 13 februarie 2014

      bun bun!!

    • Fara foto

      mariut vasilica (Bucatar) , 13 februarie 2014

      deci pana la urma folosim frisca sau smantana ca nu am inteles. astept raspuns merci pup

    • Fara foto

      Mihaela Chirica , 10 februarie 2014

      ..demential...

    • Fara foto

      Adriana Nitu , 10 februarie 2014

      eu am facut acest tort si a fost foarte bun,dar am dublat cantitatile la crema si am insiropat blatul,baiatul si prietenii mei sunt inebuniti dupa el,si inca ceva atentie cand adaugati gelatina pt ca se face cocoloase,cel putin eu asa am patit.

    • Fara foto

      Dana Costea , 10 februarie 2014

      eu am facut acest tort si a fost foarte bun,dar am dublat cantitatile la crema si am insiropat blatul,baiatul si prietenii mei sunt inebuniti dupa el,si inca ceva atentie cand adaugati gelatina pt ca se face cocoloase,cel putin eu asa am patit.

    • Fara foto

      Adriana Nitu , 10 februarie 2014

      Dar, smantana, de ce apare doar la "ingrediente" si apoi nu mai apare la "modul de preparare"?????

    • Fara foto

      Petru Catalin Mariut , 10 februarie 2014

      Best for Valentine's Day !

    • Fara foto

      Stejar Gratiela , 08 februarie 2014

      YUMMY!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

31 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200g crema de branza(eu am folosit Pilos)
  • 200g iaurt
  • 200g smantana dulce(frisca)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100g zahar praf Dr.Oetker
  • 20g gelatina Dr.Oetker
  • 150g dulceata de afine
  • Décor:
  • 1 plic frisca Dr. Oetker
  • 100g dulceata de afine

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

AdeLyna (Chef de cuisine)

Arata superb!!! Ce pofta mi-ati facut cu tortul asta! Nota 10!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Iisus Hristos pe cruce