autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat, , * 4 oua, * 150 g unt, * 130 g zahar, * 160 g faina, * 1/2 bicarbonat alimentar, * 1 lingurita praf de copt, * 1 lingura cacao, * 2 linguri lapte, , Pentru bavareza de zmeura galbena, , * 250 g smantana pentru frisca, * 300 g zmeura galbena, * 250 ml lapte, * 100 g zahar, * 3 oua, * 3 lingurite agar agar, , Pentru jeleul de hibiscus si zmeura, , * 50 g fructe de hibiscus, * 200 ml apa, * 50 g zahar, * 2 lingurite agar agar, * 200 g zmeura galbena

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare blat
Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta.
Se cerne faina amestecata cu praful de copt , cacao , bicarbonatul si se adauga in amestecul de mai sus.
La sfarsit se adauga laptele si se omogenizeaza intreaga compozitie.
Se transfera compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 40 minute.


Preparare bavareza de zmeura galbena

Se pune laptele pe foc.
Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul.
Cand laptele este fierbinte turnam cateva linguri peste oua si amestecam.
Punem ouale peste laptele din tigaie si punem din nou tigaia pe foc.
Lasam la foc mediu spre mare iar cand incepe sa fiarba amestecam energic pentru a obtine o crema fina.
Se face un piure de zmeura galbena,care se strecoara pentru a inlatura semintele de la zmeura.
Se adauga piureul de zmeura si se amesteca foarte bine.
La sfarsit se adauga agar agarul si se fierbe totul timp de 3-5 minute.
Se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza cu un plic de zahar vanilat si se incorporeaza treptat in crema de mai sus amestecand usor de jos in sus.

Preparare jeleu de hibiscus si zmeura

Din apa , hibiscus si zahar se face un sirop foarte concentrat.Se strecoara , se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba timp de 2- 3 minute.
La final se adauga zmeura.

Asamblare si decorare tort

In tava pune blatul copt si racit, se insiropeaza cu sirop de hibiscus, se adauga bavareza de zmeura galbena , cateva zmeure rosii si se da la rece pentru 30 minute.
Se scoate din frigider si peste crema de bavareza se adauga jeleul de hibiscus si zmeura, se da din nou la rece pentru cel putin o ora.
Se portioneaza si se serveste cu drag !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se bat 4 oua cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Se adauga o jumatate de pliculet de praf

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra

5 voturi    1 comentariu
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 150 g unt
  • * 130 g zahar
  • * 160 g faina
  • * 1/2 bicarbonat alimentar
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingura cacao
  • * 2 linguri lapte
  • Pentru bavareza de zmeura galbena
  • * 250 g smantana pentru frisca
  • * 300 g zmeura galbena
  • * 250 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 lingurite agar agar
  • Pentru jeleul de hibiscus si zmeura
  • * 50 g fructe de hibiscus
  • * 200 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 2 lingurite agar agar
  • * 200 g zmeura galbena

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata