Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 150 g unt
  • * 130 g zahar
  • * 160 g faina
  • * 1/2 bicarbonat alimentar
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingura cacao
  • * 2 linguri lapte
  • Pentru bavareza de zmeura galbena
  • * 250 g smantana pentru frisca
  • * 300 g zmeura galbena
  • * 250 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 lingurite agar agar
  • Pentru jeleul de hibiscus si zmeura
  • * 50 g fructe de hibiscus
  • * 200 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 2 lingurite agar agar
  • * 200 g zmeura galbena

Mod de preparare

Preparare blat

Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta.

Se cerne faina amestecata cu praful de copt , cacao , bicarbonatul si se adauga in amestecul de mai sus.

La sfarsit se adauga laptele si se omogenizeaza intreaga compozitie.

Se transfera compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 40 minute.

Preparare bavareza de zmeura galbena

Se pune laptele pe foc.

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul.

Cand laptele este fierbinte turnam cateva linguri peste oua si amestecam.

Punem ouale peste laptele din tigaie si punem din nou tigaia pe foc.

Lasam la foc mediu spre mare iar cand incepe sa fiarba amestecam energic pentru a obtine o crema fina.

Se face un piure de zmeura galbena,care se strecoara pentru a inlatura semintele de la zmeura.

Se adauga piureul de zmeura si se amesteca foarte bine.

La sfarsit se adauga agar agarul si se fierbe totul timp de 3-5 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Frisca se mixeaza cu un plic de zahar vanilat si se incorporeaza treptat in crema de mai sus amestecand usor de jos in sus.

Preparare jeleu de hibiscus si zmeura

Din apa , hibiscus si zahar se face un sirop foarte concentrat.Se strecoara , se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba timp de 2- 3 minute.

La final se adauga zmeura.

Asamblare si decorare tort

In tava pune blatul copt si racit, se insiropeaza cu sirop de hibiscus, se adauga bavareza de zmeura galbena , cateva zmeure rosii si se da la rece pentru 30 minute.

Se scoate din frigider si peste crema de bavareza se adauga jeleul de hibiscus si zmeura, se da din nou la rece pentru cel putin o ora.

Se portioneaza si se serveste cu drag !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi