autor:

autor

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
Pentru 1 blat:, 125 g zahăr,, 125 g margarină,, 3 gălbenuşuri,, 125 g făină,, 1/2 plic praf de copt,, 5 linguri de lapte (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de blaturi), Pentru 1 bezea:, 150 g zahăr,, 1 plic zahăr vanilat,, 3 albuşuri,, în plus 50 g feliuţe de migdale (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de bezele), Pentru cremă:, 2 plicuri Creme Ole de la Dr. Oetker cu gust de vanilie,, 500 ml smântână de gătit/smântână pentru frişcă,, 400 ml lapte,, 3 cutii de mandarine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită. Apoi se adaugă laptele şi amestecăm bine. La final, adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Folosim mixerul pentru amestecare până la sfârşit. Aluatul obţinut îl întindem cu lingura în tava acoperită cu hârtie de copt.

Pentru bezea: Batem albuşurile spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până obţinem o bezea tare.

O întindem cu grijă, cu o lingură peste blatul de mai sus. Deasupra presărăm 50 g migdale.

Apoi punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. E indicat ca în primele minute să selectaţi funcţia sus-jos, iar spre final, doar funcţia de jos pentru a nu “pârli” prea tare migdalele.

După ce s-a copt primul blat, lăsăm tava să se răcească, apoi mai facem un blat exact la fel…tot gen pandişpan în partea de jos, acoperit cu bezea presărată cu migdale în partea de sus.

Pentru cremă: Punem într-un bol praful pentru cremă, smântâna şi laptele şi mixăm la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până se îngroaşă. Amestecăm crema cu mandarinele scurse bine de zeamă într-o strecurătoare.

Întindem crema peste unul din cele 2 blaturi.

Dacă aveţi, puteţi folosi o margine detaşabilă pentru a vă uşura munca şi a nu risca să vă curgă crema până se mai întăreşte. Deasupra aşezăm al doilea blat, pe care îl tăiem înainte în funcţie de mărimea porţilor pe care vrem să le servim.

Apoi “reconstituim puzzle-ul”. Dăm tortul la rece până în momentul servirii. E bine să îl pregătiţi cu o zi înainte pentru a sta o noapte la frigider. În felul acesta şi crema se va mai întări, dar şi blatul va deveni mai “însiropat”.

Mai multe retete de torturi delicioase gasiti pe blogul Betty's Kitchen!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios fara coacere

Tort delicios fara coacere

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la

15 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 blat:
  • 125 g zahăr,
  • 125 g margarină,
  • 3 gălbenuşuri,
  • 125 g făină,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 5 linguri de lapte (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de blaturi)
  • Pentru 1 bezea:
  • 150 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 3 albuşuri,
  • în plus 50 g feliuţe de migdale (cantităţile se vor dubla pentru că vom face 2 astfel de bezele)
  • Pentru cremă:
  • 2 plicuri Creme Ole de la Dr. Oetker cu gust de vanilie,
  • 500 ml smântână de gătit/smântână pentru frişcă,
  • 400 ml lapte,
  • 3 cutii de mandarine

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Transh ciocolata-tort cu crema