autor:

Sidy

» » , , , Retete de Pasti, Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu branza si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
 blat, 200 g faina, 100 g unt rece, 50 g zahar, 1 galbenus, 1 lingura smantana, 1/2 praf de copt, ,  umplutura, 500 g branza de vaci, 200 g zahăr, 100 g smântână, 3 gălbenușuri, coaja rasa de la o lamaie, zahărul vanilat, 1 lingura gris, 4 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaugam un galbenus si o lingura cu smantana, framantam aluatul sa se omogenizeze ingredientele.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie si il dam la rece ,la frigider, pentru 30 de minute.

Dupa trecerea timpului, il scoatem de la rece si il intindem cu sucitorul, mentinand aluatul intre foile de folie. Il intindem cam cu 1,5 cm mai lat, decat forma detasabila in care vom face tortul (26 cm).

In forma cu pereti detasabili, punem hartie de copt si asezam aluatul rasucit dupa sucitor, astfel incat marginile sa fie ridicate pe lateralele formei. Dam blatul cu forma la congelator, pentru 30 de minute, apoi il punem la copt pentru 15 minute, in cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C.

Intre timp, amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat, pina obtinem o compozitie omogena. Adaugam la sfarsit grisul.

Lasam compozitia sa se odihnesca 15 minute si grisul sa absoarba lichidul din crema, apoi rasturnam umplutura pe blatul scos din cuptor. Punem la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C, de data aceasta.

Intre timp, batem albusurile (daca aveti in plus 2-3 albusuri e si mai bine) cu un praf de sare pina se face o spuma tare. Adaugam atatea linguri de zahar cate albusuri am batut si mixam pina se intareste bezeaua.

Cu ajutorul unei linguri, punem bezeaua peste branza de vaci scoasa din cuptor.

Dam la cuptorul incalzit la 160 de grade pina se rumeneste bezeaua, cam 15 minute.

Dupa ce tortul este gata, il lasam sa se raceasca in forma. Scoatem peretii detasabili, inlaturam hartia de copt si apoi putem portiona tortul.

Se poate servi cu cate un glob de inghetata de vanilie cu frisca, daca doriti.

Pofta mare sa aveti la un desert delicios !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu blat de cacao

Tort cu blat de cacao

Se face un blat din oua, zahar, faina si cacao, care se coace la foc potrivit. Rece se taie in doua,

14 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  •  blat
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 praf de copt
  •  umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 3 gălbenușuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahărul vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort „amandină”