autor:

Sidy

» » , , , Retete de Pasti, Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu branza si bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
 blat, 200 g faina, 100 g unt rece, 50 g zahar, 1 galbenus, 1 lingura smantana, 1/2 praf de copt, ,  umplutura, 500 g branza de vaci, 200 g zahăr, 100 g smântână, 3 gălbenușuri, coaja rasa de la o lamaie, zahărul vanilat, 1 lingura gris, 4 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaugam un galbenus si o lingura cu smantana, framantam aluatul sa se omogenizeze ingredientele.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie si il dam la rece ,la frigider, pentru 30 de minute.

Dupa trecerea timpului, il scoatem de la rece si il intindem cu sucitorul, mentinand aluatul intre foile de folie. Il intindem cam cu 1,5 cm mai lat, decat forma detasabila in care vom face tortul (26 cm).

In forma cu pereti detasabili, punem hartie de copt si asezam aluatul rasucit dupa sucitor, astfel incat marginile sa fie ridicate pe lateralele formei. Dam blatul cu forma la congelator, pentru 30 de minute, apoi il punem la copt pentru 15 minute, in cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C.

Intre timp, amestecam branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat, pina obtinem o compozitie omogena. Adaugam la sfarsit grisul.

Lasam compozitia sa se odihnesca 15 minute si grisul sa absoarba lichidul din crema, apoi rasturnam umplutura pe blatul scos din cuptor. Punem la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C, de data aceasta.

Intre timp, batem albusurile (daca aveti in plus 2-3 albusuri e si mai bine) cu un praf de sare pina se face o spuma tare. Adaugam atatea linguri de zahar cate albusuri am batut si mixam pina se intareste bezeaua.

Cu ajutorul unei linguri, punem bezeaua peste branza de vaci scoasa din cuptor.

Dam la cuptorul incalzit la 160 de grade pina se rumeneste bezeaua, cam 15 minute.

Dupa ce tortul este gata, il lasam sa se raceasca in forma. Scoatem peretii detasabili, inlaturam hartia de copt si apoi putem portiona tortul.

Se poate servi cu cate un glob de inghetata de vanilie cu frisca, daca doriti.

Pofta mare sa aveti la un desert delicios !
Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam repede untul cu faina, pina se fac faramituri.Adaug
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Croissante

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  •  blat
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 praf de copt
  •  umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 3 gălbenușuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahărul vanilat
  • 1 lingura gris
  • 4 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele