autor:

anuta

» » Torturi

Tort cu buseuri si fructe

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
primul blat4 oua,70 g faina,75 g zahar,25 ml ulei,un praf de sare, al 2-lea blat4oua,50 g faina,30 g cacao,25 ml ulei,un praf de sare, buseuri50 ml apa,50 ml ulei, o lingurita de zahar,75 g faina,2 oua, crema tort900 g smantana grasa,250 g crema de branza de vaci,esenta,2 pliculete de gelatina,200 g zahar pudra, crema pentru buseuri4 galbenusuri,o esenta vanilie,50 g faina,30 g amidon alimentar,400 ml lapte, g zahar,un cubulet de unt, ornare fructeo gutuie coapta,1-2 pere,1-2 mere,o mana de boabe de struguri negri,o canita de zahar,50 ml vin alb,un praf de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se prepara doua blaturi ,egale ca dimensiuni din cate 4 albusuri batute cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie,pana ce se intareste,apoi se adauga galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul si faina.Pentru cel cu cacaoa se amesteca faina cu cacaoa si apoi se incorporeaza in aluat.
Se unge tava de copt cu ulei apoi se tapeaza cu hartie de copt si se coace fiecare aluat cate 20 deminute la foc potrivit.Se desprinde hartia de copt cu lama unui cutit,dupa ce blaturile s-au mai racorit putin.
Din blaul de cacao,se decupeaza 12 bucati de romburi(pentru forma cu inel reglabil,cu diametrul de 26 cm) si din resturi se decupeaza un disc cu diametrul de 24 cm.
Din blatul alb se decupeaza 3 fasii de inaltimea si lungimea peretelui formei,iar din ramasite,se face un disc egal cu cel de cacao.
Pe fasiile albe se monteaza romburile,unul langa altul,lipite cu putin unt sau margarina.
2.Se prepara buseurile dand in clocot apa cu uleiul si lingurita de zahar apoi se adauga faina si se amesteca energic.Se da la racit apoi se incorporteaza ouale,amestecandu-se bine pana ce obtinem o pasta omogena.Se fac mici gramajoare cu lingurita sau un pos ,usor distantate intre ele,intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt,care apoi se dau la copt in cuptorul preincalzit,cca.20 de minute,fara a se deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Crema cu care se vor umple buseurile se prepara din galbenusurile frecate cu zaharul,faina amestecata cu amidonul si subtiate cu lapte. Se fierbe la bain -marin(sau pe flacara mica)pana se ingroasa.Se incorporeaza dupa ce s-a racorit putin si cubuletul de unt.
Cu aceasta crema se umplu fiecare gogopsica ,dupa ce li s-a facut un mic capacel deasupra.
3.Fructele curatate de coaja se taie cubulete mici,apoi se amesteca cu canita de zahar si vinul alb,se dau in cateva clocote,pana scad bine si se inmoaie,se adauga si boabele de struguri aproape de final,se aromatizeaza cu un praf de scortisoara,apoi se scurg bine intr-o strecuratoare.
4.Se mixeaza smantana cu crema de branza de vaci,cu zaharul si esenta si apoi se adauga gelatina hidratata in 150 ml apa rece si apoi topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in crema ,in fir subtire.
5.Se monteaza tortul astfel;
-se imbraca marginea formei cu fasiile de blat alb,cu romburile lipite spre exteriorul formei,se aseaza pe fundul formei si discul alb apoi se toarna jumatate din crema preparata ,se presara fructele scurse si racite,oprindu-se o parte pentru ornat,apoi se vine deasupra cu discul din blat de cacaoa,se preseaza usor cu mana si se toarna restul de crema.Se da la frigider 60 de minute ,sa se inataresca putin,apoi se decoreaza marginea cu crema de vanilie si buseurile umplute cu crema,mijlocul se decoreaza cu o gramajoara de cubulete de fructe incadrate intr-un cosulet facut din resturi de blat de cacao.Se lasa cel putin 2 ore la frigider,dar ideal ar fi de seara pana dimineata si apoi se poate taia in felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu buseuri si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cappuccino

Tort cappuccino

Pentru blat: Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu fructe

Tort de ciocolata cu fructe

Blatul se prepara dupa reteta de pandispan. Crema se prepara simplu: ciocolata se topeste la

2 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • primul blat4 oua,70 g faina,75 g zahar,25 ml ulei,un praf de sare
  • al 2-lea blat4oua,50 g faina,30 g cacao,25 ml ulei,un praf de sare
  • buseuri50 ml apa,50 ml ulei
  • o lingurita de zahar,75 g faina,2 oua
  • crema tort900 g smantana grasa,250 g crema de branza de vaci,esenta,2 pliculete de gelatina,200 g zahar pudra
  • crema pentru buseuri4 galbenusuri,o esenta vanilie,50 g faina,30 g amidon alimentar,400 ml lapte, g zahar,un cubulet de unt
  • ornare fructeo gutuie coapta,1-2 pere,1-2 mere,o mana de boabe de struguri negri,o canita de zahar,50 ml vin alb,un praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de budinca si banane