Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao Dr Oetker
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • -pentru choux:
  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf lingurita sare
  • 3 oua
  • - pentru crema de fructe de padure:
  • 1 plic Crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta menta Dr Oetker
  • - pentru crema de fistic:
  • 1 plic budinca de fistic Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 g nuca de cocos verde
  • 100 ml frisca
  • -pentru decor :
  • 100 ml frisca
  • frunze menta
  • 20 piscoturi

Mod de preparare

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina.Adaugam apoi cacaoa si mixam. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul .Incercam daca e copt, cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

Pregatim choux-urile .Apa, sarea, zaharul si untul taiat cubulete se pun la fiert intr-o oala. Cand untul s-a topit si amestecul incepe sa fiarba, luam craticioara de pe foc.

Turnam faina toata o data si o incorporam rapid cu o lingura de lemn. Amestecul va deveni pastos.

Lasam 1-2 minute sa se racoreasca compozitia. Incorporam pe rand, ouale amestecand bine dupa fiecare. In final ar trebui sa obtinem o pasta.

Punem aluatul intr-un pos cu dui mic si formam, pe o tava de copt (tapetata cu hartie ) gramajoare mici.

Punem tava in cuptorul incalzit la 180C si lasam choux-urile sa se umfle si sa creasca. Dupa 10 minute reducem temeperatura l70C si lasam la copt inca 10 minute.

Gogosele vor fi rumene (dar nu arse), aerate, dar la mijloc inca un pic umede.

Le lasam la racit pe un gratar .

Preparam crema de fructe de padure conform instructiunilor de pe plic si la sfarsit adaugam esenta de menta.

Pregatim si budinca de fistic conform instructiunilor , adaugand cand fierbe , nuca de cocos verde.Lasam sa se raceasca apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor.

Batem si frisca pentru decor.

Cand toate sunt gata trecem la montarea tortului.

Pe un platou asezam una din foile blatului si o insiropam( am facut un sirop rece cu apa, zahar praf dupa gust si esenta de menta).

Punem 2-3 linguri de crema de fructe de padure, nivelam , apoi asezam choux-urile umplute cu budinca de fistic amestecata cu frisca batuta, pe care le-am pus intr-un pos cu care le-am umplut.

Deasupra rasturnam restul de crema pe care o asezam si intre choux-uri.Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat,o insiropam si ungem tortul deasupra si pe lateral cu crema de fistic amestecata cu frisca.

Mai punem cateva choux-uri deasupra si pe lateralele tortului punem piscoturi pe care le legam cu o fundita, sa stea bine fixate.

Ornam tortul deasupra cu frisca si frunze de menta.

A avut un gust delicios, ne-a placut mult de tot si se face destul de repede.

Unde mai puneti ca este si aspectuos cand il taiati !

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/tort-cu-choux-uri-si-crema-de-fructe-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise