autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 noiembrie 2014

Ingrediente
-pentru blat:, 5 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri cacao Dr Oetker, 2 linguri apa, 1 praf de copt, , -pentru choux:, 250 ml apa, 125 g faina, 100 g unt, 1 varf lingurita sare, 3 oua, , - pentru crema de fructe de padure:, 1 plic Crema de fructe de padure Dr Oetker, 250 ml lapte, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura esenta menta Dr Oetker, , - pentru crema de fistic:, 1 plic budinca de fistic Dr Oetker, 500 ml lapte, 3 linguri zahar, 50 g nuca de cocos verde, 100 ml frisca, , -pentru decor :, 100 ml frisca, frunze menta, 20 piscoturi

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Prima data facem blatul tortului, separand albusurile de galbenusuri .Galbenusurile le frecam bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Amestecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine de tot.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina.Adaugam apoi cacaoa si mixam. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul .Incercam daca e copt, cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.
Pregatim choux-urile .Apa, sarea, zaharul si untul taiat cubulete se pun la fiert intr-o oala. Cand untul s-a topit si amestecul incepe sa fiarba, luam craticioara de pe foc.
Turnam faina toata o data si o incorporam rapid cu o lingura de lemn. Amestecul va deveni pastos.
Lasam 1-2 minute sa se racoreasca compozitia. Incorporam pe rand, ouale amestecand bine dupa fiecare. In final ar trebui sa obtinem o pasta.
Punem aluatul intr-un pos cu dui mic si formam, pe o tava de copt (tapetata cu hartie ) gramajoare mici.
Punem tava in cuptorul incalzit la 180C si lasam choux-urile sa se umfle si sa creasca. Dupa 10 minute reducem temeperatura l70C si lasam la copt inca 10 minute.
Gogosele vor fi rumene (dar nu arse), aerate, dar la mijloc inca un pic umede.
Le lasam la racit pe un gratar .
Preparam crema de fructe de padure conform instructiunilor de pe plic si la sfarsit adaugam esenta de menta.
Pregatim si budinca de fistic conform instructiunilor , adaugand cand fierbe , nuca de cocos verde.Lasam sa se raceasca apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor.
Batem si frisca pentru decor.
Cand toate sunt gata trecem la montarea tortului.
Pe un platou asezam una din foile blatului si o insiropam( am facut un sirop rece cu apa, zahar praf dupa gust si esenta de menta).
Punem 2-3 linguri de crema de fructe de padure, nivelam , apoi asezam choux-urile umplute cu budinca de fistic amestecata cu frisca batuta, pe care le-am pus intr-un pos cu care le-am umplut.
Deasupra rasturnam restul de crema pe care o asezam si intre choux-uri.Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat,o insiropam si ungem tortul deasupra si pe lateral cu crema de fistic amestecata cu frisca.
Mai punem cateva choux-uri deasupra si pe lateralele tortului punem piscoturi pe care le legam cu o fundita, sa stea bine fixate.
Ornam tortul deasupra cu frisca si frunze de menta.
A avut un gust delicios, ne-a placut mult de tot si se face destul de repede.
Unde mai puneti ca este si aspectuos cand il taiati !
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/08/tort-cu-choux-uri-si-crema-de-fructe-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu choux-uri si crema de fructe de padure si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni

pt blat: albusurile se mixeaza bine cu zaharul , se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul,

32 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Tort

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao Dr Oetker
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • -pentru choux:
  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf lingurita sare
  • 3 oua
  • - pentru crema de fructe de padure:
  • 1 plic Crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta menta Dr Oetker
  • - pentru crema de fistic:
  • 1 plic budinca de fistic Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 g nuca de cocos verde
  • 100 ml frisca
  • -pentru decor :
  • 100 ml frisca
  • frunze menta
  • 20 piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort delicios fara coacere