Tort cu crema de cacao

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru aluat (pentru o tava cu diametrul 24 cm):
  • -6 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -o lingurita praf de copt
  • -3 linguri dulceata de prune
  • -1 lingura ulei deodorizat
  • -o jumatate lingurita scortisoara
  • Pentru crema:
  • -6 galbenusuri
  • -180 g unt
  • -un pliculet gelatina (10 g)
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -150 g zahar
  • -4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita cafea instant
  • -2 lingurite zahar
  • Pentru decor:
  • -fulgi de cocos
  • -cirese
  • -1 banana

Mod de preparare

1. Aluatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvarea acestuia. Se adauga faina proaspat cernuta si praful de copt incorporat in aceasta, scortisoara, dulceata si uleiul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizarea compozitiei. Se da la cuptor la 180 grade pentru cca 30 minute sau pana cind iese scobitoarea curata.

2. Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul + zaharul vanilat si se pun pe foc, amestecind in continuu pana la legarea compozitiei. Imediat ce s-a topit zaharul se adauga untul si se ia vasul de pe foc, continuind amestecarea pana se topeste untul. Urmeaza cacaoa, cernuta prin sita ca sa nu se formeze cocoloase si amestecata cu o lingura zahar. Se adauga si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si se amesteca totul bine. Se lasa sa se racoreasca.

3. Siropul:

Se fierbe 100 ml apa. Zaharul cu cafeaua se ameasteca si se adauga apa. Se lasa la racorit.

4. Oformare:

Blatul se taie pe orizontala. Se insiropeaza ambele bucati. Se unge jumatate din crema pe o bucata din blat, restul se pune peste a doua.

5. Decor:

Se presara fulgi de cocos. Banana se taie rondele si se aseaza pe margini de jur-imprejur. Ciresele se aseaza in mijloc.

Se da la rece pentru macar 3-4 ore, insa cel mai bine pe noapte.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise