autor:

KatrinC

» » Torturi

Tort cu crema de cacao

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Ingrediente
Pentru aluat (pentru o tava cu diametrul 24 cm):, -6 albusuri, -8 linguri zahar, -6 linguri faina, -o lingurita praf de copt, -3 linguri dulceata de prune, -1 lingura ulei deodorizat, -o jumatate lingurita scortisoara, Pentru crema:, -6 galbenusuri, -180 g unt, -un pliculet gelatina (10 g), -1 pliculet zahar vanilat, -150 g zahar, -4 linguri cacao, Pentru sirop:, -100 ml apa, -1 lingurita cafea instant, -2 lingurite zahar, Pentru decor:, -fulgi de cocos, -cirese, -1 banana

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

1. Aluatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana la dizolvarea acestuia. Se adauga faina proaspat cernuta si praful de copt incorporat in aceasta, scortisoara, dulceata si uleiul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizarea compozitiei. Se da la cuptor la 180 grade pentru cca 30 minute sau pana cind iese scobitoarea curata.
2. Crema:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul + zaharul vanilat si se pun pe foc, amestecind in continuu pana la legarea compozitiei. Imediat ce s-a topit zaharul se adauga untul si se ia vasul de pe foc, continuind amestecarea pana se topeste untul. Urmeaza cacaoa, cernuta prin sita ca sa nu se formeze cocoloase si amestecata cu o lingura zahar. Se adauga si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si se amesteca totul bine. Se lasa sa se racoreasca.
3. Siropul:
Se fierbe 100 ml apa. Zaharul cu cafeaua se ameasteca si se adauga apa. Se lasa la racorit.
4. Oformare:
Blatul se taie pe orizontala. Se insiropeaza ambele bucati. Se unge jumatate din crema pe o bucata din blat, restul se pune peste a doua.
5. Decor:
Se presara fulgi de cocos. Banana se taie rondele si se aseaza pe margini de jur-imprejur. Ciresele se aseaza in mijloc.
Se da la rece pentru macar 3-4 ore, insa cel mai bine pe noapte.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Tort cu crema de cacao si aroma de nescafe

Blatul Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Delicios!

  • adriana

    adriana (Chef de cuisine) , 16 iunie 2011

    nu mai am oua in casa dar cumpar deseara si o sa il incerc maine arata super si tre sa fie si super gustos Felicitarile mele.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat (pentru o tava cu diametrul 24 cm):
  • -6 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -o lingurita praf de copt
  • -3 linguri dulceata de prune
  • -1 lingura ulei deodorizat
  • -o jumatate lingurita scortisoara
  • Pentru crema:
  • -6 galbenusuri
  • -180 g unt
  • -un pliculet gelatina (10 g)
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -150 g zahar
  • -4 linguri cacao
  • Pentru sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingurita cafea instant
  • -2 lingurite zahar
  • Pentru decor:
  • -fulgi de cocos
  • -cirese
  • -1 banana

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise