Blatul
Se bate albusul cu zaharul,se adauga galbenusul,se amesteca,se pune faina in care am amestecat cacaua.
In forma tapetata cu hartie se coace la foc mediu, 50 de minute
Se lasa la racit si se taie
siropul
se fierbe si se pune la racit + nescafe
crema
se pune apa la fiert
zaharul pudra(100g)cacao(100g)se amesteca si se oparesc cu apa(100ml) fierbinte
200 g unt + 200 g zahar pudra se spumeaza, cind si-au dublat cantitatea se adauga cele 2 galbenuse se adauga cacaoa oparita si se amesteca pina crema este omogena
glazura
frisca se da in clocot cu plicul de nescafe si zaharul,ciocolata maruntita se adauga peste frisca si se amesteca pina se dizolva ciocolata.
Montarea tortului
Intr-un pos de decor se pun 3 linguri de crema.
Se aseaza primul blat se stropeste blatul cu sirop,se pune crema de cacao si tot asa pana pana terminati blaturile si crema
Deasupra se toarna glazura si se decoreaza cu restul de crema si cu ce va mai place in functie de inspiratie
Din cantitatile de mai sus rezulta un tort de 1,400 kg
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii