tort cu crema de ciocolata si miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort cu crema de ciocolata si miere

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 5 linguritze de stafide uscate
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pt. glazura vom folosi 3-4 linguritz de miere de albine

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit

Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema:

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise