autor:

Sidy

» » Torturi

Tort cu crema de vanilie si ananas

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
5 oua, 6 linguri cu varf faina, 6 linguri zahar, 2 linguri apa, 1 plic praf de copt, 1 compot ananas, 1 plic crema vanilie Dr Oetker, 250 ml lapte rece, 4 linguri zahar, 300 g piscoturi, 300 g frisca, 1 plic torta jelee rosu, 1/2 portocala, 1 clementina

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.
Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.
Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema( mai putin doua linguri), si ultimul blat.
Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas si il lasam putin sa se raceasca.
Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului.
Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat.
Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.
Pofta buna.!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere  si nuci

Tort cu mere si nuci

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul

17 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Chocolate Crumble cake

Chocolate Crumble cake

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru aluat se bate untul cu zaharul.Se incorporeaza ouale apoi

15 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Uaaauuu, da bine mai arata. Sa mananci ecranul nu alta.

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata bestial! Bravo,felicitări! Vreau şi eu un pic.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    ce bine arata...si eu vreau o felie..:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      mmmmm , ce bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 compot ananas
  • 1 plic crema vanilie Dr Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar
  • 300 g piscoturi
  • 300 g frisca
  • 1 plic torta jelee rosu
  • 1/2 portocala
  • 1 clementina

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Uaaauuu, da bine mai arata. Sa mananci ecranul nu alta.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si nutella