autor:

Sidy

» » Torturi

Tort cu crema de vanilie si ananas

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
5 oua, 6 linguri cu varf faina, 6 linguri zahar, 2 linguri apa, 1 plic praf de copt, 1 compot ananas, 1 plic crema vanilie Dr Oetker, 250 ml lapte rece, 4 linguri zahar, 300 g piscoturi, 300 g frisca, 1 plic torta jelee rosu, 1/2 portocala, 1 clementina

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.
Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.
Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema( mai putin doua linguri), si ultimul blat.
Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas si il lasam putin sa se raceasca.
Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului.
Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat.
Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.
Pofta buna.!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta Se pun merele

18 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Uaaauuu, da bine mai arata. Sa mananci ecranul nu alta.

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata bestial! Bravo,felicitări! Vreau şi eu un pic.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    ce bine arata...si eu vreau o felie..:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      mmmmm , ce bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 compot ananas
  • 1 plic crema vanilie Dr Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar
  • 300 g piscoturi
  • 300 g frisca
  • 1 plic torta jelee rosu
  • 1/2 portocala
  • 1 clementina

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Uaaauuu, da bine mai arata. Sa mananci ecranul nu alta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura