Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 3 ouă mari
  • o ceşcuţă cu lapte
  • o ceşcuţă cu ulei
  • 2 ceşcuţe cu zahăr
  • 4 ceşcuţe cu faină
  • sucul şi coaja de la o portocală
  • coaja rasă de lămâie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • Pentru cremă ne sunt necesare:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată cu lapte
  • O păstaie de vanilie
  • Opţional: 50 g unt (85% grăsime)
  • Pentru însiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apă plată
  • 4 linguri cu zahăr
  • Sucul si coaja unei portocale
  • 100 gr fructe de pădure
  • Pentru ornat ne sunt necesare: 200 g ciocolată neagră de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedăm astfel:

Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei.

Pentru cremă procedăm astfel:

Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici.

Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet.

Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore.

Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă.

Pentru sirop procedăm astfel:

Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit.

Pentru ansamblare:

După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise