autor:

autor

» » Torturi

Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru crema: 250 ml lapte gras, 1 vanilie, 80 g zahar, 2 oua mari, 125 pasta de migdale, 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's), 2 linguri unt nesarat, 150 ml frisca lichida Pentru blat: 375 g faina, 300 g zahar, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingurita sare, 125 ml apa calduta, 125 ml ulei vegetal, 5 oua mari separate, 1 lingura extract de vanilie, 1/2 lingurita extract de migdale, 2 lingurite coaja de lamaie, 250 ml compot de zmeura Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei, 125 g unt nesarat la temperatura camerei, 375 g zahar pudra, 1 lingura extract de vanilie, 3/4 lingurita extract de migdala, fructe de padure asortate(zmeura, fragi, afene, mure, pot fi si capsuni), sirop de zmeura

Dificultate: Medie Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Preparare crema



1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min



2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.



3. Se bate frisca



4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.







Preparare blat



1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C



2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm



3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.



4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.



5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus



6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.







Preparare glazura



1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron



2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine







Asamblare



1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi



2. Se imbraca tortul cu glazura de branza



3. Se monteaza fructele pe tort



4. Se da la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si glazura de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort special

Tort special

Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le

4 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema: 250 ml lapte gras
  • 1 vanilie
  • 80 g zahar
  • 2 oua mari
  • 125 pasta de migdale
  • 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's)
  • 2 linguri unt nesarat
  • 150 ml frisca lichida Pentru blat: 375 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml ulei vegetal
  • 5 oua mari separate
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 250 ml compot de zmeura Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei
  • 125 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 375 g zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3/4 lingurita extract de migdala
  • fructe de padure asortate(zmeura
  • fragi
  • afene
  • mure
  • pot fi si capsuni)
  • sirop de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mure si crema de lapte