autor:

autor

» » Torturi

Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru crema: 250 ml lapte gras, 1 vanilie, 80 g zahar, 2 oua mari, 125 pasta de migdale, 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's), 2 linguri unt nesarat, 150 ml frisca lichida Pentru blat: 375 g faina, 300 g zahar, 1 lingura praf de copt, 1/2 lingurita sare, 125 ml apa calduta, 125 ml ulei vegetal, 5 oua mari separate, 1 lingura extract de vanilie, 1/2 lingurita extract de migdale, 2 lingurite coaja de lamaie, 250 ml compot de zmeura Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei, 125 g unt nesarat la temperatura camerei, 375 g zahar pudra, 1 lingura extract de vanilie, 3/4 lingurita extract de migdala, fructe de padure asortate(zmeura, fragi, afene, mure, pot fi si capsuni), sirop de zmeura

Dificultate: Medie Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Preparare crema



1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min



2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.



3. Se bate frisca



4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.







Preparare blat



1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C



2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm



3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.



4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.



5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus



6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.







Preparare glazura



1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron



2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine







Asamblare



1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi



2. Se imbraca tortul cu glazura de branza



3. Se monteaza fructele pe tort



4. Se da la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si glazura de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Foi crocante cu frisca si cirese confiate

Foi crocante cu frisca si cirese confiate

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

3 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Tort  Boxa

Tort Boxa

Pentru Blatul cu ciocolata alba si portocale 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina

15 voturi    10 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema: 250 ml lapte gras
  • 1 vanilie
  • 80 g zahar
  • 2 oua mari
  • 125 pasta de migdale
  • 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's)
  • 2 linguri unt nesarat
  • 150 ml frisca lichida Pentru blat: 375 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml ulei vegetal
  • 5 oua mari separate
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 250 ml compot de zmeura Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei
  • 125 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 375 g zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3/4 lingurita extract de migdala
  • fructe de padure asortate(zmeura
  • fragi
  • afene
  • mure
  • pot fi si capsuni)
  • sirop de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine