autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort cu menta și cremă de mascarpone

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2013

Ingrediente
3 linguri cacao, 200 gr zahar, 200 gr făină,un praf de copt, un virf linguriță bicarbonat de soiu, un praf sare, un ou,140 ml lapte, 70 ml ulei, 200 ml apă fierbinte, esență de mentă și coaja de la o jumatate de portocala, Pentru cremă: 250 ml frișcă lichidă, 3 linguri zahăr și 3 linguri cremă mascarpone plus fructe pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Minunată combinația de mentă+cioco+portocală....cu adevărat delicios, vă asigur..:)



Amestecăm intr-un bol ingredientele uscate:cacao,zahar,făina, praf copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare. Intr-un alt bol mixam oul cu laptele, uleiul si esentele. Turnăm totul peste ingredientele uscate, amestecăm pina la incorporare si apoi punem apa fierbinte usor. Amestecăm totul si va ieși o compoziție fluidă pe care o punem in tava tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptor pentru 30-40 minute la 180”C (incins in prealabil). Facem testul cu scobitoarea pentru siguranță. Cit tortul se coace si se răceste pregatim crema astfel: mixăm frișca lichidă cu zaharul și crema mascarpone pină se intărește frișca și lăsăm la rece aprox 30 minute. Cind blatul e rece il taiem in două și ornăm tortul după preferință.Ingredientele sunt pentru un tort mic pentru 4-6 persoane.



Spor la prăjiturit și o zi minunată vă doresc :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta și cremă de mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Indragostitilor

Tortul Indragostitilor

Se bat galbenusurile cu zahar, se adauga treptat apa fierbinte apoi uleiul,faina amestecata cu praful

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    super...

  • Fara foto

    Liviu , 25 noiembrie 2013

    O singura portie?!... Glumesti... :-)

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 200 gr făină,un praf de copt
  • un virf linguriță bicarbonat de soiu
  • un praf sare
  • un ou,140 ml lapte
  • 70 ml ulei
  • 200 ml apă fierbinte
  • esență de mentă și coaja de la o jumatate de portocala
  • Pentru cremă: 250 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr și 3 linguri cremă mascarpone plus fructe pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

super...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de frisca