Minunată combinația de mentă+cioco+portocală....cu adevărat delicios, vă asigur..:)
Amestecăm intr-un bol ingredientele uscate:cacao,zahar,făina, praf copt, bicarbonatul de sodiu si praful de sare. Intr-un alt bol mixam oul cu laptele, uleiul si esentele. Turnăm totul peste ingredientele uscate, amestecăm pina la incorporare si apoi punem apa fierbinte usor. Amestecăm totul si va ieși o compoziție fluidă pe care o punem in tava tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptor pentru 30-40 minute la 180”C (incins in prealabil). Facem testul cu scobitoarea pentru siguranță. Cit tortul se coace si se răceste pregatim crema astfel: mixăm frișca lichidă cu zaharul și crema mascarpone pină se intărește frișca și lăsăm la rece aprox 30 minute. Cind blatul e rece il taiem in două și ornăm tortul după preferință.Ingredientele sunt pentru un tort mic pentru 4-6 persoane.
Spor la prăjiturit și o zi minunată vă doresc :*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii