Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.
Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si faina. Se imparte compozitia in doua.
Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .
Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.
In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc.
Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.
Pentru un aspect mai deosebit se poate
amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii