Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1 praf copt
  • 1 plic budinca punch
  • 1 plic crema vanilie
  • 600 g coktail de fructe
  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri piscoturi
  • frisca(optional)

Mod de preparare

Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri.

Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina de albeste compozitia.

Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.

La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe toata.

Adaugam 1/2 din albusurile spuma, omogenizam cu grija, apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam compozitia blatului si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se coace, aproximativ 30 minute.

Intre timp preparam budinca de punch si crema de vanilie.

Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Partea de jos o asezam pe platoul de servit si o insiropam bine de tot cu sucul din coktailul de fructe.

Adaugam apoi budinca de punch si fructele.Asezam deasupra a doua parte a blatului asezata cu taietura in sus; o insiropam bine si pe aceasta si apoi imbracam tortul cu crema de vanulie deasupra si lateral.

Piscoturile vor fi taiate in cazul in care sunt mai inalte decat inaltimea tortului si le lipim de marginea tortului cu ajutorul cremei de vanilie.

Ornam tortul dupa preferinta si il servim optional cu frisca.

Tortul se tine neaparat la rece cateva ore.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise