autor:

cretu_veronica22

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 150 ml vin rosu, 400 gr faina, 200 gr zahar, 2 linguri miere, 150 gr unt sau margarina moale, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt, 150 gr ciocolata cu lichior de cirese, 1 lingura zahar vanilat, , Crema: 250 ml frisca lichida, 600 gr iaurt, 300 gr zahar, 300 gr fructe de padure, 20 gr gelatina, , Decor: 200 gr ciocolata neagra,2-3 linguri de frisca,zahar pudra cu aroma de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 5h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam zaharul,vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia.Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie.Incorporam si faina cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in copozitie.Punem in tava de copt rotunda,tapetata cu hartie de copt si coacem 60 min la foc mic.

Se scoate din tava,se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Cand este rece se taie in doua.



Crema:

Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat.

Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita.

Toate ingredientele se amesteca impreuna.Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul.Insiropam blatul cu sirop din apa,zahar si esenta de rom.Punem crema peste blat,punem si a doua foaie pe care o insiropam deasemenea.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.

Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca.

Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Urs Panda

Tort Urs Panda

Blaturile: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de

21 voturi    10 comentarii
5h
Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Fierbi siropul, insiropezi fiecare faie in parte. Lasi sa se patrunda 1/2 ora. Pentru crema fiarta,

156 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema: 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor: 200 gr ciocolata neagra,2-3 linguri de frisca,zahar pudra cu aroma de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu două creme de ciocolată