autor:

Licuta Marin

» » , Prajituri, Torturi

Tort de biscuiti

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
500 gr biscuiti petit beurre, 200 - 250ml lapte, 100 gr unt, 100 gr nuci macinate, 50 gr zahar pudra, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata topita, esenta de rom, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

93 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron rupem biscuitii bucati, nu foarte mici. In alt castron frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma si dam de o parte. Punem nucile macinate peste biscuiti, adaugam cacaua proaspat cernuta si ciocolata topita apoi amestecam usor.
2. Turnam treptat laptele si amestecam dupa fiecare portie de lichid, pana obtinem o compozitie umeda. Este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de lapte, functie de calitatea biscuitilor.
3. Incorporam crema de unt si zahar, apoi esentele. Punem totul intr-un recipient cu pereti inalti, pudrat cu cacao si cativa fulgi de ciocolata. Dam la frigider pana a doua zi.
4. Rasturnam tortul pe un platou si il pudram cu cacao si fulgi de ciocolata. Taiem tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort de biscuiti trigon

Tort de biscuiti trigon

Se pregateste crema - se pune in oala mixerului budinca de vanilie si paharul de lapte si 250 ml

5 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    asa cum mi-am imaginat super buna eu am cam scapat mai multa esenta de rom si a fost mai aromata dar tot buna a fost

  • lucia

    lucia (Bucatar sef):

    am reusit sa il fac azi,e super bun!!

  • 29 comentarii

  • Cornea Doinita , 16 ianuarie 2015

    Cu sirguranta o voi incerca s-o fac

  • Tamara Moise , 09 ianuarie 2015

    Al meu mi-a iesit foarte gustos

  • Ibolya Tóth , 25 decembrie 2014

    Da parte stinga,linga foto.cu tortul.

    • Telehoi Felicia , 07 noiembrie 2014

      citeste mai bine.. Rasturnam tortul pe un platou si il pudram cu cacao si fulgi de ciocolata. Taiem tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.

    • Luminita Gavrila , 06 noiembrie 2014

      info

    • Ovidiu Heller , 05 noiembrie 2014

      inainte, lol :-)

    • Ovidiu Heller , 05 noiembrie 2014

      lol :-)

    • Lenuta Signeanu , 16 februarie 2014

      a meu mia esit foarte gustos

    • Petruta Stanescu , 14 februarie 2014

      e f.bun si simplu

    • Elena Luiza Mihai , 14 februarie 2014

      Si cum m ai Rasturnam daca am presarat caco si fulgi de ciocolata???

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      E grozav, rapid, ieftin si delicios! De cand cautam o asa reteta!!!! Ai votul meu maxim! Felicitari! Am salvat reteta in cartea mea de bucate.

    • Rachiteanu Ionela , 08 septembrie 2013

      am incercat prajitura doar ce am pus-o la frigider acum asteptam pana maine sa vedem daca ne iese buna.

    • Elena Elena , 26 august 2013

      Al meu mi-a iesit foarte gustos

    • Otilia Little , 26 august 2013

      Si laptele cum trebuie, rece de la frigider sau cum?

    • Anca Eremie , 26 august 2013

      Al meu mi-a iesit foarte gustos

    • Popovici Monica , 26 august 2013

      Nu stiu voi de unde va dati see you parerea ca eu stau si ma uit de sus in jos si de jos in sus si nu gasesc cantitatile(poate pe alt site? :) ) si nu e prima reteta asa postata.Pacat, ca suna bine!

    • Casandra Livia , 26 august 2013

      Arata super!

    • Diana Craiciu , 01 iunie 2013

      mmm

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Este foarte adevarat Manina, dar mai mananca si copilul din el :) Pupici si multumesc pentru apreciere!

    • Manina R. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Interesanta reteta mai ales prin modul de prezentare. Cred ca mai mergeau acolo si niste visne din visinata sau stafide tinute in coniac........... Oricum, felicitari!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Multumesc frumos tuturor!!!!

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Minunata idee ! Multumesc, este foarte fain !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      O idee delicioasa! Felcitari, arata foarte bine.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      bun si frumos, cred ca se poate face si de post!

    • Roxana_Muscalu

      Roxana_Muscalu (Bucatar sef) , 13 februarie 2013

      mmmmmmmm pare foarte gustoasa,cred ca am sa o incerc si eu

    • Simona

      Simona (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Foarte bun, ca dealtfel, toate retetele tale! Felicitari!

    • alinapopescu

      alinapopescu (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Ce fain! Sint mare amatoare de salam de biscuti, dar niciodata nu l-am facut in forma de tort. Trebuie musai sa incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Apetisant...

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

93 voturi

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti petit beurre
  • 200 - 250ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr nuci macinate
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 50 gr ciocolata topita
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Cornea Doinita

Cu sirguranta o voi incerca s-o fac

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de vanilie si capsune