autor:

Pajint_Melinda

» » Torturi

Tort de căpșuni

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2014

Ingrediente
1 kg căpșune, 1 1/2 pachet de pișcoturi, 500 g brânză de vaci, 250 ml frișcă, 80 g ciocolată albă, 2 iaurturi mici (280 ml), 1 gelatină Dr.Oetker, 5 linguri zahăr pudră, 1 esență rom, 1 jeleu roșu

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatin Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare. Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.



Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită. Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă. Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior. Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.



Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior. Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni. Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de capsuni cu frisca

Tort de capsuni cu frisca

Blatul: se bat albusurile spuma si dupa ce s-au intarit se adauga zaharul cite putin, apoi galbenusurile

17 voturi    17 comentarii
2h
Torturi
Tort cu capsuni si piersici

Tort cu capsuni si piersici

Pentru inceput am zdrobit capsunile. Piureul de capsuni rezultat l-am amestecat cu iaurtul in care

20 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone