Tort de căpșuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort de căpșuni

Ingrediente

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu

Mod de preparare

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatin Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare. Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită. Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă. Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior. Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior. Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni. Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor