autor:

dana nazare

» » Torturi

Tort de ciocolata cu migdale

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Ingrediente
Blat cacao, 5 oua, 100 gr zahar pudra, 120 gr faina, 30 gr cacao, 1 lingura ulei, sare, 1 praf de copt, , Blat migdale, 200 gr migdale macinate, 4 oua, 100 gr zahar pudra, 2 linguri faina, ulei de migdale, , Crema ciocolata, 300 gr ciocolata, 150 gr unt, 4 oua, 3 plicuri gelatina, 2 linguri zahar pudra, , Glazura, 200 gr ciocolata, 200 ge zahar pudra, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.
Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea.
Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.
Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.
Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura. Am pus tortul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Tort de ciocolata cu migdale si nuci reteta by Jamie Oliver

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Jessy 9 ani

Tort Jessy 9 ani

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12

8 voturi    19 comentarii
3h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat cacao
  • 5 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
  • Blat migdale
  • 200 gr migdale macinate
  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri faina
  • ulei de migdale
  • Crema ciocolata
  • 300 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 linguri zahar pudra
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ge zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe