Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o lingura de ulei.Faina, cacao si praful de copt le amestecam si le turnam peste compozitia de oua. Albusurile le batem spuma.Turnam compozitia de albusuri peste cea anterioara, mestecam cu miscari verticale. Punem totul in tava si dam la copt la 180 pana trece testul cu scobitoarea.
Cum am procedat cu migdalele? Am cumparat migdale proaspete, am pus 2 litri de apa la fiert, cand a dat apa in clocot am luat-o de pe foc, am turnat migdalele. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am scos din apa fierbinte si le-am trecut sub jet de apa rece. Le-am decojit si le-am bagat in cuptorul incalzit (unde am stins focul) si le-am lasat 20 minute. Apoi le-am dat prin masina de nuca.Am batut 4 albusuri spuma cu zaharul, aproape bezea. Am adaugat pe rand galbenusurile. Apoi am adaugat cateva picaturi ulei de migdale, migdalele macinate si faina. Am copt blatul la 180 pana a trecut testul cu scobitoarea.
Crema: Am pus pe baie de aburi ciocolata si untul. Cand s-au topit si au devenit lichide am adaugat pe rand galbenusurile.Am lasat deoparte si am preparat gelatina conform instructiunilor. Am adaugat gelatina si am lasat la racit. Cand a ajuns la temperatura cameiei am batut albusurile cu zaharul bezea tare si am turnat in compozitia de ciocolata.
Am taiat in jumatate blatul de cacao, l-am insiropat bine cu ceai de fructe si am turnat jumatate din crema peste.Am pus deasupra blatul de migdale, l-am insiropat bine si am pus cealalta jumatate de crema. Am pus ultima parte din blatul de cacao, l-am isiropat si l-am dat la rece 1 ora.
Am facut glazura astfel: am topit ciocolata cu zaharul si frisca pe baie de aburi. Am strecurat glazura. Am pus tortul pe gratarul de la cuptorul cu microunde si din centru am turnat glazura, fara a atinge tortul. L-am dat la frigider 2 ore. L-am ornat cu o inimioara din ornamente.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii