autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 200g zahar, 200g faina, 140g unt la temperatura camerei, 1 varf de cutit praf de copt, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita esenta vanilie, 120ml vin rosu, 80g nuci, 60g ciocolata, Crema 1:, 500g frisca lichida, 500g ciocolata neagra cu 52% cacao, coaja de la 1 portocala, putina esenta de portocala, 30g unt, Crema 2:, 200ml suc de portocale stors, coaja de la 1 portocala, 150g zahar, 20g amidon de porumb, 4 galbenusuri, 75g unt, 250g frisca batuta, Pentru sirop:, 200ml apa, 150g zahar, felii de portocala, 20ml esenta de portocala, putina esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul.
Ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt si scortisoara le amestecam intr-un bol cu o furculita, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt mixand cateva secunde.
Punem si vinul putin cate putin pana omogenizam bine totul. La final adaugam si ciocolata cu nuca, maruntite cu un cutit.
Albusurile le batem spuma impreuna cu restul de zahar si le incorporam in compozitie cu ajutoul unei spatule, de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24cm tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 55 minute.
Lasam sa se raceasca si il taiem in 3 pentru a obtine 3 foi.
Pentru crema 1:
Frisca lichida o punem intr-un ibric impreuna cu coaja de portocala si o incalzim pe aragaz pana la punctul de fierbere, intre timp ciocolata o rupem bucatele si o asezam intr-un bol, iar cand frisca lichida a ajuns la punctul de fierbere rasturnam peste ciocolata (ne ajutam de o strecuratoare pentru a nu cadea si coaja de portocala), lasam cateva minute, apoi cu o spatula amestecam pana omogenizam bine totul, adaugam si untul si amestecam din nou pana il incorporam si pe acesta in crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine impreuna cu esenta de portocala pana cand crema devine pufoasa.
Pentru crema 2:
Intr-un ibric punem galbenusurile, zaharul si amidonul, amestecam cu un tel, iar peste punem sucul de portocale, coaja si untul. Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat.
Rasturnam crema in alt vas trecand-o printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca complet, apoi o mixam bine impreuna cu frisca batuta.
Pentru sirop:
Punem pe foc intr-un vas apa, zaharul si felii de la 2 portocale mai mici. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si esentele. Scoatem feliile de portocala pe o farfurie, iar cu siropul, insiropam bine foile.
Cu feliile de portocale ornam deasupra tortul (optional)
Pentru ansamblare:
Punem cremele in 2 posuri separate.
Primul blat il insiropam bine, punem cremele in cercuri, prima data crema cu ciocolata, apoi crema de portocala si tot asa..., asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta,
punem cremele la fel, asezam si ultima foaie pe care o insiropam foarte putin, apoi o imbracam cu restul de crema de ciocolata.
Cu crema de portocala ramasa am facut niste trandafiri pe margini, iar deasupra asezam feliile de portocala din sirop, am facut niste frunzulite de ciocolata si am asezat niste bucati de miez de nuca!
Un deliciu cu multa ciocolata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, portocale si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort capucino

Tort capucino

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile le frecam cu zahar. Ciocolata o topim impreuna cu

16 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 140g unt la temperatura camerei
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120ml vin rosu
  • 80g nuci
  • 60g ciocolata
  • Crema 1:
  • 500g frisca lichida
  • 500g ciocolata neagra cu 52% cacao
  • coaja de la 1 portocala
  • putina esenta de portocala
  • 30g unt
  • Crema 2:
  • 200ml suc de portocale stors
  • coaja de la 1 portocala
  • 150g zahar
  • 20g amidon de porumb
  • 4 galbenusuri
  • 75g unt
  • 250g frisca batuta
  • Pentru sirop:
  • 200ml apa
  • 150g zahar
  • felii de portocala
  • 20ml esenta de portocala
  • putina esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat