autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 200g zahar, 200g faina, 140g unt la temperatura camerei, 1 varf de cutit praf de copt, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita esenta vanilie, 120ml vin rosu, 80g nuci, 60g ciocolata, Crema 1:, 500g frisca lichida, 500g ciocolata neagra cu 52% cacao, coaja de la 1 portocala, putina esenta de portocala, 30g unt, Crema 2:, 200ml suc de portocale stors, coaja de la 1 portocala, 150g zahar, 20g amidon de porumb, 4 galbenusuri, 75g unt, 250g frisca batuta, Pentru sirop:, 200ml apa, 150g zahar, felii de portocala, 20ml esenta de portocala, putina esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana incorporam bine totul.
Ingredientele uscate, faina, sarea, praful de copt si scortisoara le amestecam intr-un bol cu o furculita, apoi le adaugam treptat in compozitia de unt mixand cateva secunde.
Punem si vinul putin cate putin pana omogenizam bine totul. La final adaugam si ciocolata cu nuca, maruntite cu un cutit.
Albusurile le batem spuma impreuna cu restul de zahar si le incorporam in compozitie cu ajutoul unei spatule, de jos in sus.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 24cm tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 55 minute.
Lasam sa se raceasca si il taiem in 3 pentru a obtine 3 foi.
Pentru crema 1:
Frisca lichida o punem intr-un ibric impreuna cu coaja de portocala si o incalzim pe aragaz pana la punctul de fierbere, intre timp ciocolata o rupem bucatele si o asezam intr-un bol, iar cand frisca lichida a ajuns la punctul de fierbere rasturnam peste ciocolata (ne ajutam de o strecuratoare pentru a nu cadea si coaja de portocala), lasam cateva minute, apoi cu o spatula amestecam pana omogenizam bine totul, adaugam si untul si amestecam din nou pana il incorporam si pe acesta in crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine impreuna cu esenta de portocala pana cand crema devine pufoasa.
Pentru crema 2:
Intr-un ibric punem galbenusurile, zaharul si amidonul, amestecam cu un tel, iar peste punem sucul de portocale, coaja si untul. Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat.
Rasturnam crema in alt vas trecand-o printr-o strecuratoare si o lasam sa se raceasca complet, apoi o mixam bine impreuna cu frisca batuta.
Pentru sirop:
Punem pe foc intr-un vas apa, zaharul si felii de la 2 portocale mai mici. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam si esentele. Scoatem feliile de portocala pe o farfurie, iar cu siropul, insiropam bine foile.
Cu feliile de portocale ornam deasupra tortul (optional)
Pentru ansamblare:
Punem cremele in 2 posuri separate.
Primul blat il insiropam bine, punem cremele in cercuri, prima data crema cu ciocolata, apoi crema de portocala si tot asa..., asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta,
punem cremele la fel, asezam si ultima foaie pe care o insiropam foarte putin, apoi o imbracam cu restul de crema de ciocolata.
Cu crema de portocala ramasa am facut niste trandafiri pe margini, iar deasupra asezam feliile de portocala din sirop, am facut niste frunzulite de ciocolata si am asezat niste bucati de miez de nuca!
Un deliciu cu multa ciocolata!
Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si vanilia, mai mixam pana
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata, portocale si nuci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu nuci

Tort cu nuci

Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de

46 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 140g unt la temperatura camerei
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120ml vin rosu
  • 80g nuci
  • 60g ciocolata
  • Crema 1:
  • 500g frisca lichida
  • 500g ciocolata neagra cu 52% cacao
  • coaja de la 1 portocala
  • putina esenta de portocala
  • 30g unt
  • Crema 2:
  • 200ml suc de portocale stors
  • coaja de la 1 portocala
  • 150g zahar
  • 20g amidon de porumb
  • 4 galbenusuri
  • 75g unt
  • 250g frisca batuta
  • Pentru sirop:
  • 200ml apa
  • 150g zahar
  • felii de portocala
  • 20ml esenta de portocala
  • putina esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti