autor:

Podovei_Si Nicoleta

» » Torturi

Tort de frisca

Autor: Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 august 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua, 150 g zahar, o lingurita bicarbonat, 3 linguri ulei, 250 g faina, 4 linguri nuca macinata, 800 ml smantana 30% grasime, 4 linguri zahar pudra, un intaritor frisca, , Pentru sirop am folosit zeama din compot.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, bicarbonatul,faina, si inainte de a pune aluatul la cuptor adaugam nucile macinate.

Ungem o tava pt tort cu ulei apoi o tapetam cu faina. Se da la cuptorul incins, intre timp pregatim smantana cu mixerul pana devine pufoasa, apoi  adaugam intaritorul de frisca.

Atentie: Smantana trebuie tinuta la rece pt 4-5 ore inainte de a fi batuta si daca folosim mixerul trebuie sa utilizam doar o paleta pentru mixat, in nici un caz ambele, iar compozitia se mixeaza doar intr-o directie (cum se invarte ceasul), altfel frisca se taie.

Taiem blatul in 3 circular si insiropam cu zeama de compot si il umplem cu frisca.

Se orneaza dupa bunul plac si se da la rece minim 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de frisca si ness

Tort de frisca si ness

Pentru a muia piscoturile facem un sirop din cafea si zahar, lasam sa se raceasca si apoi adaugam

5 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

14 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Podovei_Si Nicoleta

    Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar) , 01 septembrie 2014

    usor de facut si delicios!!!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • o lingurita bicarbonat
  • 3 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 800 ml smantana 30% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • un intaritor frisca
  • Pentru sirop am folosit zeama din compot.

Raporteaza reteta

Podovei_Si Nicoleta

Podovei_Si Nicoleta (Maestru bucatar)

usor de facut si delicios!!!

Retete

din Torturi

Foi pentru prajituri Foi pentru prajituri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l. Crema pufoasa de ciocolata alba se combina perfect cu fructele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata si cappucino