autor:

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Alexandrina Birsan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina Birsan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
6 oua, 3 pliculete de gelatina, 350 g zahar, 4 plicuri de zahar vanilat, 1 l lapte, 8 portocale, 500 ml frisca lichida, 1 pumn de stafide, 24 piscoturi de sampanie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua amestecarea pe foc intr-un vas cu apa;

3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc, (nu direct ci tot intr-un vas cu apa} pana ce se omogenizeaza;

Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face crema;

Se adauga un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa, se lasa la rece;

Se bate frisca si separat albusurile;

Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema);

Portocalele se curata si se taie rondele;

Se inmoaie piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat si se pun pe o farfurie

Se raceste o cratita, se tapeteaza peretii cu piscoturile inmuiate, se pun pe fund felii de portocale. Se adauga jumatate din compozitia de crema, se pun piscoturi daca au ramas sau portocale, se adauga cealalta jumatatea din compozitia de crema. Pe deasupra se pun felii de portocale frumos aranjate si se pune la rece.


Tips:

Putem imbraca acest tort de portocale, total sau numai pe laterale cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Un desert delicios!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Este foarte bun si arata superb !

  • constanta proca , 28 iunie 2010

    O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      arata ft bine chiar prea perfect!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Excelent!!!

    • Cuciurean (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata superb!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 pliculete de gelatina
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • 8 portocale
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pumn de stafide
  • 24 piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina Birsan
Budinca de paste cu branza si sunca

Budinca de paste cu branza si sunca

Se pun la fiert 3 litri apa in care se pune un praf de sare. Pana incepe sa clocoteasca apa se da

11 voturi    1 comentariu
30 min
Budinci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un desert delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
France`s Cake