autor:

Cristina_Vintu

» » Torturi

Tort de vanilie

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 3 ouă, 100 gr zahar, 80 gr unt topit, esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt, 200 gr faina cernuta, , Crema:, 500 ml smantina lichida, 4 linguri cu zahar, 100 gr crema de brinza, esenta de vanilie, o lingurita coaja rasa de lamaie, , Sos fructe:, 300 gr fructe de padure congelate, 3 linguri zahar, , Pt. ornat:, 250 gr fondant, flori din fondant

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Minunat si rafinat este acest tort si cu siguranță il puteti face la orice aniversare. De data aceasta l-am facut pentru o persoana deosebita, caruia nu ii puteam oferi decit ceva foate delicat, exact asa cum e si ea. :) Dar hai sa trecem la treaba si sa va arat cum se face.



Mai intai de toate trebuie sa va spun ca tortul in sine se face extrem de repede, dureaza cumva mai mult statul la rece si decoratul, normal. In fine, sa trecem la treaba si sa incepem cu blatul. Mixam ouăle cu zaharul pina isi dubleaza volumul si are o consistenta pufoasa si aerata, adaugam esenta de vanilie si untul pe care l-am topit in prealabil si acum e doar un pic calduț. Acum e momentul sa lasam mixerul si sa lucram cu un tel manual ori cu o spatula pentru ca urmeaza sa adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt in prealabil.



Punem compozitia intr-o tava rotunda de 18cm diametru si in una de 10 cm si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180”C. Tava mica o sa fie gata cumva in 15 minute, nu uitati de ea. :) Si nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele lucreaza la fel.



Cit timp se coace blatul, avem timp de sos si de crema. Mai intai facem sosul adica punem fructele congelate impreuna cu zaharul la foc mic si lasam pina se se topeste zaharul si se formeaza un sos subtire, as zice aproximativ 5 minute.



Dam la rece si facem frisca. Intr-un vas care a stat la rece inainte punem smantina lichida care si ea trebuie sa fie rece, adaugam zaharul si mixam pina incepe sa se lege, acum e momentul sa punem crema de brinza si sa mixam pina se intareste. La urma, adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.



Cind avem blatul, sosul si frisca reci, incepem asamblatul si ornatul. Taiem blatul in doua parti egale, punem sosul de fructe, adaugam jumatate din cantitatea de frisca, punem al doilea blat si turnam de data aceasta doar 3-4 linguri din sosul de fructe (fara fructe), dupa care imbracam tortul in frisca. Vom proceda exact la fel si in cazul blatului mic.



Si acum vine partea cea mai interesanta pentru mine: ornatul. :) Voi puteti alege orice, fie sprițat cu frisca, fie imbracat cu fructe ori imbracat in fondant asa cum am facut eu. :) Am ales sa il decorez doar cu o simpla banda de fondant roz si o orhidee. As zice ca e destul de elegant pentru aniversarea unei stimate doamne.



Spor la prajiturit, dragii mei si zile senine va doresc. :*



http://bakedtreats.wordpress.com/2014/02/20/butter-vanilla-cake-with-berry-sauce/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Tort de ciocolata, vanilie si fructe

Am facut un tort cum n-am mai facut niciodata pana acum, de ziua mamei mele. Am facut blatul cu gem.

59 voturi    19 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 24 februarie 2014

    Iti multumesc foarte frumos de aprecieri Cristina, esti o dulce .. :*

  • Fara foto

    cristina (Maestru bucatar) , 23 februarie 2014

    asta da tort, bravo si sa mai faci ;-) Foarte frumos si daca e de vanilie sigur e foarte gustos :)

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina cernuta
  • Crema:
  • 500 ml smantina lichida
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 gr crema de brinza
  • esenta de vanilie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • Sos fructe:
  • 300 gr fructe de padure congelate
  • 3 linguri zahar
  • Pt. ornat:
  • 250 gr fondant
  • flori din fondant

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Fara foto

cristina (Maestru bucatar)

asta da tort, bravo si sa mai faci ;-) Foarte frumos si daca e de vanilie sigur e foarte gustos :)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Mocca