autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Delicia

Autor: dantes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 05 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dantes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 05 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 4 albusuri, 2 galbenusuri, 100 g zahar, 150 g faina, 1 plic vanilie, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 250 ml lapte, 200 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de la o lamaie, 1 plig gelatina, 500 ml.frisca lichida, 500 g branza dulce

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190 grade.Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga laptele si coaja de lamaie,se pune pe foc si se aduce la temperatura de fierbere,se adauga gelatina se amesteca bine si se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca apoi intr-un vas mare se amesteca bine cu mixerul branza dulce cu compozitia facuta anterior si se adauga frisca incorporand usor cu o lingura.

Se pune hartie pe fundul formei de tort si se fixeaza inelul,se pune prima bucata de blat,se pune toata crema peste,se niveleaza si se aseaza deasupra cealalta bucata de blat,se apasa putin si se introduce cel putin 3 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

41 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

Preparare blat: Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul

5 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plig gelatina
  • 500 ml.frisca lichida
  • 500 g branza dulce

Raporteaza reteta

Retete
de dantes
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza bine pana cand rezulta o spuma tare.se pune in pahare

5 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Brownie Cake with forest fruits and custard cream