autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Delicia

Autor: dantes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 05 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dantes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 05 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 4 albusuri, 2 galbenusuri, 100 g zahar, 150 g faina, 1 plic vanilie, 1 plic praf de copt, Pentru crema:, 250 ml lapte, 200 g zahar, 3 galbenusuri, coaja de la o lamaie, 1 plig gelatina, 500 ml.frisca lichida, 500 g branza dulce

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190 grade.Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul,se adauga laptele si coaja de lamaie,se pune pe foc si se aduce la temperatura de fierbere,se adauga gelatina se amesteca bine si se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca apoi intr-un vas mare se amesteca bine cu mixerul branza dulce cu compozitia facuta anterior si se adauga frisca incorporand usor cu o lingura.

Se pune hartie pe fundul formei de tort si se fixeaza inelul,se pune prima bucata de blat,se pune toata crema peste,se niveleaza si se aseaza deasupra cealalta bucata de blat,se apasa putin si se introduce cel putin 3 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Se dau la blender biscuitii, apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 plic vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plig gelatina
  • 500 ml.frisca lichida
  • 500 g branza dulce

Raporteaza reteta

Retete
de dantes
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza bine pana cand rezulta o spuma tare.se pune in pahare

6 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe in forma de peste