autor:

anamaria zaharia

» » Torturi

Tort deliciu de ciocolata si frisca

Autor: anamaria zaharia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria zaharia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 august 2010

Ingrediente
Blatul:, 300 gr biscuiti, 150 gr margarina topita, umplutura: 4 foi de gelatina, 5 dl lapte, 100 gr zahar, 50 gr faina, 3 oua, 200 gr tableta de ciocolata neagra, 50 gr unt, , Decoratie:, 2 dl frisca lichida, 2 linguri zahar, ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia de biscuiti(tapetezi marginile si fundul).Pune-o deoparte.

2.Inmoaie foile de gelatina in apa rece.Pune intr-o cratita laptele si pune-l pe foc adaugand zaharul, faina si ouale.Amesteca pana fierbe si i-al de pe foc.adauga foile de gelatina si amesteca bine pana se topesc.Rezerva-le.

3.Rupe ciocolata in patratele si pune-o pe aburi.Adauga untul si amesteca pana se topeste ciocolata si adaug-o la crema de sus (2).Adauga in forma de tort peste blatul de biscuiti si bag-o la frigider pana se solidifica.

4.Bate frisca, adauga zaharul si bate-le putin laolalta.Pune frisca intr-o punga de decorat torturi cu zimti.Desfa tortul din forma si pune-l pe o farfurie si decoreaza cu frisca dupa preferinta.La final decorati cu ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort deliciu de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid cu blat de cozonac

Tort rapid cu blat de cozonac

Se prepara crema, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se face un sirop din 400 ml de apa, care

7 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi
Chocolate cake

Chocolate cake

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu pudra de cacao o forma de tort dorita

6 voturi    3 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr margarina topita
  • umplutura: 4 foi de gelatina
  • 5 dl lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr tableta de ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • Decoratie:
  • 2 dl frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • ciocolata granulata
  • bilute colorate sau ciocolata razuita

Raporteaza reteta

Retete
de anamaria zaharia
Supa de cartofi

Supa de cartofi

Cureti ceapa, ardeii de samburi,morcovii si cartofii. Tai toate legumele in cubulete mici in afara

3 voturi    2 comentarii
1h
Supe de carne
Galuste cu pulpe de pui

Galuste cu pulpe de pui

Pui apa cu sare la fiert , pana fierbe apa faci galustele:adaugi faina intr-un castron si o amesteci

7 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Surpriza de mango si capsuni

Surpriza de mango si capsuni

1.Inmoaie gelatina in apa rece.Bate frisca si adauga zaharul.Scoate putin di acest preparat, adauga

2 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de iaurt si piersici