autor:

Sidy

» » Torturi

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
Crema :, 8 oua, 1 l lapte, 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon., Blatul :, 5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar, A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker, Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert

Dificultate: Medie Timp: 3h

24 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fanta

Tort Fanta

Pentru inceput se face un blat : 5 albuse batute spuma ,se adauga cele 5 galbenuse amestecate bine

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se stropeste blatul de tarta cu sirop de fructe sau apa cu zahar pana se inmoaie un pic.Se pregateste

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Intr-adevar este de munca,dar si rezultatul...pe masura.Doar ca eu nu am mancat niciodata crema de castane,si nu stiu cu are gustul?!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Vai, ce bine arata! Nu mai pot de pofta!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Felicitari! arata super

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Felicitari,arata foarte foarte bine si cred ca e foarte bun.....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Arata extraordinar! Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Arata super tortul,imi place cum l-ai ornat,voi incerca reteta cu prima ocazie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

24 voturi

Ingrediente

  • Crema :
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.
  • Blatul :
  • 5 oua
  • 1 cana faina si 1 cana zahar
  • A doua crema: un pachet de piure de castane
  • 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
  • Frisca Milli 30% grasime
  • un blat de tort din comert

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Lela