Ingrediente
Crema :, 8 oua, 1 l lapte, 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon., Blatul :, 5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar, A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker, Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert
Dificultate: Medie | Timp: 3h
24 voturi
Mod de preparare
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta !
Maria Lupean (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
Felicitari! arata super
Florina (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009
Felicitari,arata foarte foarte bine si cred ca e foarte bun.....
mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Arata extraordinar! Felicitari!
cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Arata super tortul,imi place cum l-ai ornat,voi incerca reteta cu prima ocazie.