tort diplomat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
tort diplomat

Ingrediente

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina(Dr Oerker-pt aspic)
  • fructe (eu am pus din compot)
  • 2 plicuri gelatina pt decor( in top)

Mod de preparare

A fost ziua mamei mele si m-am gandit sa-i prepar tortul preferat.E pentru prima oara cand il fac,reteta am luat-o de la o prietena ....tortul a iesit delicios dar gelatina pe care am pus-o deasupra s-a taiat si nu arata prea bine...asa ca-mi cer scuze pt decor,data viitoare nu voi mai da gres.

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut cu teleul si cu 6 linguri de zahar fff bine pana au devenit tapene si le-am bagat la frigider.Am mixat frisca si am bagat-o si pe ea la frigider.Galbenusurile le-am frecat cu 4 linguri de zahar iar apoi le-am pus intr-un tuci pe foc pana s-au incalzit putin iar dupa aceea am adaugat gelatina(cele 4 plicuri care au fost pregatite ca in instuctiuni eu folosind ca lichid sucul de la compoturi).Am tinut un minut pe foc,dupa ceas ca sa nu isi piarda gelatina proprietatile dupa care le-am lasat sa se racesca putin.Intre timp am taiat fructele,am avut ananas si un cocteil de fructe.Dupa ce s-a racit putin crema de galbenusuri si gelatina am adaugat pe rand albusurile batute urmate de frisca si am amestecat f bine totul pana la omogenizare(am fol mixerul).Am pregatit tava in care urma sa pun totul,am imracat-o in folie de plastic apoi am pus un rand de piscoturi inmuiate in compot ,fructe,compozitie iar fructe si iar compozitie.Se pune la frigider,eu am facut-o cu o zi inainte.Stiu ca ar fi trebuit sa pun mai intai crema si apoi piscoturile ca atunci cand o rastorn sa fie "normala" dar mie imi place munca asa ca am mai facut o rasturnare.Decorul l-am facut a doua zi,imi pare rau ca am taiat gelatina dar se mai intampla.....asa invatam din greseli.Tortul a iesit delicios si a fost apreciat de toata lumea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise