autor:

Pajint_Melinda

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Ingrediente
300 g pișcoturi (3 pachete), 5 gălbenușuri de ouă, 200 g zahăr tos, 2,5 linguri făină, 2 esențe de lămâie, 500 ml lapte, 500 ml frișcă, 20 g gelatină (2 pliculețe), 2 portocale, 2 kiwi, 1 conservă de ananas, 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță.



Pregătirea cremei:



Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele. Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe să se îngroașe (consistența unei budinci). Lăsăm crema să se răcească doar 15 minute, adăugăm gelatina înmuiată. Crema trebuie să fie suficient de caldă pentru a ajuta gelatina să se topească. Amestecăm foarte bine crema. Astfel ajutăm gelatina să se dizolve foarte bine în compoziție. Lăsăm crema să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Curățăm 2 portocale, 2 kiwi și scurgem foarte bine ananasul din compot. Compotul ne va folosi la înmuierea pișcoturilor.



Feliem fructele în bucăți mici de 1,5-2 cm. Batem frișca tare, apoi adăugam crema răcită. Pregătim o tavă cu margine detașabilă. Înmuiem fiecare pișcot în compotul de ananas (înmuiem pișcoturile doar o secundă în compot pentru a nu se înmuia de tot). Așezăm pișcoturile pe marginea tăvii, în picioare și pe baza tăvii (vezi foto). Punem un strat de cremă, un strat de fructe amestecate, din nou cremă, din nou fructe și din nou cremă. Deasupra decorăm cu felii de portocală și kiwi (fructele rămase).



Lăsăm tortul la rece peste noapte, apoi scoatem marginea detașabilă.
Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță. Pregătirea cremei:
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

31 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliu Gavrea , 05 iulie 2014

    De ziua ....... se pune frisca si se mananca ,cu totul.Sunt cele mai bune torturi cu frisca.

  • Fara foto

    Pajint Melinda , 04 iulie 2014

    EXact, nu este greu de facut si gustul este deosebit!

  • Fara foto

    Ene Nuti , 04 iulie 2014

    este foarte bun si foarte simplu

    • Fara foto

      Pajint Melinda , 04 iulie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Celine Nona , 03 iulie 2014

      vreau si eu Damna Epureanu Angelica macar o bucatica din acest tort pe care il preparati!!!

    • Fara foto

      Pajint Melinda , 02 iulie 2014

      Batem frișca tare, apoi adaugam crema racita.

    • Fara foto

      Epureanu Angelica , 02 iulie 2014

      o sa l pregatesc si eu

    • Fara foto

      Dana Spinu , 02 iulie 2014

      super bun

    • Fara foto

      Andreea-Mihaela Munteanu , 02 iulie 2014

      Si cu frisca ce facem? Astept un raspuns. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi (3 pachete)
  • 5 gălbenușuri de ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2,5 linguri făină
  • 2 esențe de lămâie
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frișcă
  • 20 g gelatină (2 pliculețe)
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 conservă de ananas
  • 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Negresă cu gem de afine şi bezea

Negresă cu gem de afine şi bezea

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat

30 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pasca

Pasca

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort cu mascarpone si lamaie

Tort cu mascarpone si lamaie

Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Mini tort cu migdale si iaurt Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune, taiate marunt cu cutitul. Se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tortulet acrisor cu gris si bezea Tortulet acrisor cu gris si bezea

Se prepara 2 blaturi astfel: se amesteca grisul cu apa si zaharul si se lasa 2 ore sa se umfle grisul. Eu am copt 2 blaturi odata, avand

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti