autor:

Pajint_Melinda

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Ingrediente
300 g pișcoturi (3 pachete), 5 gălbenușuri de ouă, 200 g zahăr tos, 2,5 linguri făină, 2 esențe de lămâie, 500 ml lapte, 500 ml frișcă, 20 g gelatină (2 pliculețe), 2 portocale, 2 kiwi, 1 conservă de ananas, 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță.



Pregătirea cremei:



Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele. Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe să se îngroașe (consistența unei budinci). Lăsăm crema să se răcească doar 15 minute, adăugăm gelatina înmuiată. Crema trebuie să fie suficient de caldă pentru a ajuta gelatina să se topească. Amestecăm foarte bine crema. Astfel ajutăm gelatina să se dizolve foarte bine în compoziție. Lăsăm crema să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Curățăm 2 portocale, 2 kiwi și scurgem foarte bine ananasul din compot. Compotul ne va folosi la înmuierea pișcoturilor.



Feliem fructele în bucăți mici de 1,5-2 cm. Batem frișca tare, apoi adăugam crema răcită. Pregătim o tavă cu margine detașabilă. Înmuiem fiecare pișcot în compotul de ananas (înmuiem pișcoturile doar o secundă în compot pentru a nu se înmuia de tot). Așezăm pișcoturile pe marginea tăvii, în picioare și pe baza tăvii (vezi foto). Punem un strat de cremă, un strat de fructe amestecate, din nou cremă, din nou fructe și din nou cremă. Deasupra decorăm cu felii de portocală și kiwi (fructele rămase).



Lăsăm tortul la rece peste noapte, apoi scoatem marginea detașabilă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

1 cana de zahar se bate cu albusele, separat 1 cana de zahar se freaca cu galbenusele, separat 1/2

4 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand

22 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliu Gavrea , 05 iulie 2014

    De ziua ....... se pune frisca si se mananca ,cu totul.Sunt cele mai bune torturi cu frisca.

  • Fara foto

    Pajint Melinda , 04 iulie 2014

    EXact, nu este greu de facut si gustul este deosebit!

  • Fara foto

    Ene Nuti , 04 iulie 2014

    este foarte bun si foarte simplu

    • Fara foto

      Pajint Melinda , 04 iulie 2014

      Multumesc!

    • Fara foto

      Celine Nona , 03 iulie 2014

      vreau si eu Damna Epureanu Angelica macar o bucatica din acest tort pe care il preparati!!!

    • Fara foto

      Pajint Melinda , 02 iulie 2014

      Batem frișca tare, apoi adaugam crema racita.

    • Fara foto

      Epureanu Angelica , 02 iulie 2014

      o sa l pregatesc si eu

    • Fara foto

      Dana Spinu , 02 iulie 2014

      super bun

    • Fara foto

      Andreea-Mihaela Munteanu , 02 iulie 2014

      Si cu frisca ce facem? Astept un raspuns. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi (3 pachete)
  • 5 gălbenușuri de ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2,5 linguri făină
  • 2 esențe de lămâie
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frișcă
  • 20 g gelatină (2 pliculețe)
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 conservă de ananas
  • 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pasta de zahar