Ingrediente
300 g pișcoturi (3 pachete), 5 gălbenușuri de ouă, 200 g zahăr tos, 2,5 linguri făină, 2 esențe de lămâie, 500 ml lapte, 500 ml frișcă, 20 g gelatină (2 pliculețe), 2 portocale, 2 kiwi, 1 conservă de ananas, 1 tavă de tort cu margine detașabilă
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
20 voturi
Mod de preparare
Pregătirea cremei:
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele. Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe să se îngroașe (consistența unei budinci). Lăsăm crema să se răcească doar 15 minute, adăugăm gelatina înmuiată. Crema trebuie să fie suficient de caldă pentru a ajuta gelatina să se topească. Amestecăm foarte bine crema. Astfel ajutăm gelatina să se dizolve foarte bine în compoziție. Lăsăm crema să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Curățăm 2 portocale, 2 kiwi și scurgem foarte bine ananasul din compot. Compotul ne va folosi la înmuierea pișcoturilor.
Feliem fructele în bucăți mici de 1,5-2 cm. Batem frișca tare, apoi adăugam crema răcită. Pregătim o tavă cu margine detașabilă. Înmuiem fiecare pișcot în compotul de ananas (înmuiem pișcoturile doar o secundă în compot pentru a nu se înmuia de tot). Așezăm pișcoturile pe marginea tăvii, în picioare și pe baza tăvii (vezi foto). Punem un strat de cremă, un strat de fructe amestecate, din nou cremă, din nou fructe și din nou cremă. Deasupra decorăm cu felii de portocală și kiwi (fructele rămase).
Lăsăm tortul la rece peste noapte, apoi scoatem marginea detașabilă.
Pajint Melinda , 04 iulie 2014
Multumesc!
Celine Nona , 03 iulie 2014
vreau si eu Damna Epureanu Angelica macar o bucatica din acest tort pe care il preparati!!!
Pajint Melinda , 02 iulie 2014
Batem frișca tare, apoi adaugam crema racita.
Epureanu Angelica , 02 iulie 2014
o sa l pregatesc si eu
Dana Spinu , 02 iulie 2014
super bun
Andreea-Mihaela Munteanu , 02 iulie 2014
Si cu frisca ce facem? Astept un raspuns. :)