autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Diplomat [deosebit de bun]

Autor: aranka tonea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aranka tonea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
6 oua, 500 gr. zahar, 100gr.stafide, ,coji de portocale [de la o portocala], 40gr. gelatina alimentara, esenta de rom, zahar vanilat, 1l de frisca vegetala Hulala.

Dificultate: Medie Timp: 3h

28 voturi

Mod de preparare

Se face un blat de tort din: 3 albusuri se bat spuma, se adauga 3 linguri de zahar, cele 3 galbenusuri si la urma se adauga treptat 3 linguri de faina. Se unge o tava rotunda cu un pic de ulei si se toarna compozitia de mai sus. Se coace la foc potrivit.

Crema se face in felul urmator: stafidele se pun la inmuiat intr-un pic de sirop cu zahar si cu rom. Peste gelatina se toarna un pic de apa cit sa-l acopere, coaja unei portocale se taie marunt se pune peste ea 4 linguri de zahar si o canita de apa [100ml] la fiert, trebuie sa fiarba bine, sa fie coaja moale, apoi se da la rece.

Cind le ai toate acestea pregatite, pui intr-o cratita de 1l si jumate: 3 oua, 250gr. zahar si le amesteci la foc foarte mic si amesteci incontinu pina obtii o crema ca smintina, atunci vei adauga stafidele, coaja de portocala, gelatina pe care o sfarimi un pic si mai amesteci 10-15 min. Se da la rece.

Se amesteca intre timp ca sa nu faca pojghita. Atentie! Nu se lasa sa se raceasca de tot, trebuie sa fie dezmortit cind il folosesti. Se bate 750gr. de frisca tare si se amesteca cu crema de oua astfel: se amesteca cu mana ca si cand framanti, se pune din crema de ou in pumn, apoi se imprastie pe frisca si se amesteca de jos in sus. Se repeta operatia pana se termina toata crema de oua.

Blatul se taie in doua, o parte se pune inapoi in tava in care sa copt si se insiropeaza cu siropul in care am pus stafidele adaugind in el mai intai esenta de rom. Se pune crema peste blat, toata, se pune celalalt blat insiropat si se da la rece 3-4 ore.

Frisca care a ramas se bate tare. Se scoate torta din forma taind cu cutitul roata, se rastoarna pe o forma si se orneaza dupa fantezia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat [deosebit de bun]" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu fructe!

Tort cu fructe!

blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

3h

28 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 gr. zahar
  • 100gr.stafide
  • ,coji de portocale [de la o portocala]
  • 40gr. gelatina alimentara
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 1l de frisca vegetala Hulala.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de Paste