autor:

tania

» » Torturi

"Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 28 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 28 martie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, -250 g nuci macinate mare, -300 g faina, -50 g cacao, -350 g zahar, -3 oua mari, -160 g iaurt, -200 ml lapte, -120 ml ulei de floarea soarelui, -1 +1/2 lingurita praf de copt, -1 +1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, -1 lingura de ness, -esenta vanilie, -esenta rom, -un praf de sare, Crema:, -850-900 g frisca(150 gr se foloseste pentru ornat), -5-10 g gelatina(in cazul in care frisca e mai moale), Crema1:, -200 g frisca, -100 g nuca tocata marunt, Crema 2:, -200 g frisca, -100 g ciocolata nutella, -50 gr fulgi de ciocolata(facultativ), Crema3:, -200 g frisca, -150 g visine (proaspete sau congelate), Glazura:, -150 g ciocolata, -3-4 linguri nuttela, -100 ml frisca lichida, Pentru ornat, -150 g frisca pentru ornat suprafata si partile laterale ale tortului .

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Fiind o creatie proprie am denumit acest tort,"tort festiv", fiind ceva deosebit.
Chiar daca pare a fi sofisticat nu e chiar asa si cu siguranta daca o sa-l incercati o sa va impresionati musafirii ...!
Sa trecem la prepararea blatului.
Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si cea de rom, sare si vom amesteca pana cand totul devine omogen.Peste compozitie vom adauga treptat, uleiul, iaurtul, laptele, faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaua, nessul, praful de copt si bicarbonatul.Vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace blatul.La final vom adauga nuca taiata marunt(nu macinata) si vom invarti cu o spatula ca sa nu se lase blatul.Eu am folosit doua tavi cu peretii detasabili iar pe fiecare din cele doua blaturi rezultate dupa coacere le voi taia in doua parti egale. Aceste tavi le-am tapetat cu hartie de copt unsa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca.Impartim compozitia in doua parti egale si coacem cele doua blaturi in tavile de aprox.18 cm diametru, repet tapetate cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, pentru cca 20 de minute fiecare.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.Dupa ce s-au racit le vom imparti in doua, astfel obinandu-se cele patru foi.Sa urmariti si imaginile postate, eu de obicei tai blatul cu ajutorul unei ate.Intai crestez marginile blatului, dupa care introduc ata in acest "canal", trag capetele atei spre mijloc si in felul acesta se sectioneaza si vom obine doua parti egale.Cred ca asta este si unul din secretele "bucatareselor", fiind dobandit in urma experientelor personale, incercand mai multe variante, am constatat ca aceasta este cea mai buna si chiar perfecta metoda de obtine parti egale ale blatului.
Dupa coacerea blatului sa continuam cu pregatirea cele 3 creme.Din cantitatea de frisca lichida lasam deoparte 100 g pentru glazura.Mai intai vom mixa frisca pana devine fina si ferma, eventual ii putem adauga intaritor de frisca sau gelatina.Eu am folosit o crema franceza "Decor UP", care este foarte buna si nu are nevoie de nici un intaritor.Frisca o vom imparti cu aproximatie, in 4 parti.Prima crema o vom face cu frisca si nuca pisata.A doua o vom face cu frisca, nutella si fulgi de ciocolata.Iar cea de-a treia crema este frisca cu visine. Vom pregati cele patru blaturi si vom incepe umplerea lor. Punem primul blat pe un platou special pentru tort, care trebuie sa fie mai mare decat dimensiunea blatului si vom intinde prima crema, umplutura, pe toata suprafata acestuia intr-un strat uniform ( urmariti si imaginile postate).Dupa uniformizare vom adauga blatul al doilea peste care punem a doua crema, cea cu ciocolata pe care o vom intinde uniform, apoi deasupra vom pune blatul al treilea. Ultima crema(umplutura) va fi cea dintre blatul trei si patru, cea de frisca si visine si vom proceda la fel ca si cu celelalte blaturi.Peste blatul al patrulea, fiind ultimul, vom pune un strat subtire de frisca pentru ca in final va fi ornat cu o glazura de ciocolata sau alte decoruri dupa cum doriti.Partile laterale ale tortului le vom imbraca in frisca, apoi il vom da la rece pana vom pregati glazura de ciocolata.Topim intr-o craticioara ciocolata tocata marunt impreuna cu 100ml de frisca lichida si nuttela, desigur la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema omogena si fina.Scoatem tortul de la rece si turnam peste el ciocolata fierbinte si lasam sa cada pe margini.Trebuie turnat cat mai uniform pentru ca tortul fiind rece imediat capata forma finala iar dupa ce se intareste nu se mai poate rearanja.In cazul meu nu a fost atat de uniform in faza initiala fapt pentru care a fost prea tarziu apoi sa mai pot recorecta pentru a obtine o forma cat mai estetica.Se mai poate orna si cu cicolata alba sau ornamente din ciocolata sau fructe; eu am pus o panglica de jur imprejurul lui, care totusi i-a conferit un aspect unic si rafinat, astfel fie puteti opta pentru un tort decorat clasic fie pentru unul decorat in stil modern.Tortul rezultat il vom da la rece, daca temperatura camerei este ridicata, si se va servi dupa 4-5 ore sau a doua zi.Avand in compozitie nuca maruntita atat blatul cat si prima crema, va trebui sa fim atenti la taierea lui, trebuie sa folosim fie un cutit electic fie un cutit fierbinte, astfel vom obtine feliile taiate cat mai perfect si aspectos.Trebuie sa recunosc ca este destul de obositor si migalos prepararea unui astfel de tort, tinand cont ca sunt necesare multe imagini foto la toate etapele si uneori ai mai vrea sa ai inca o mana ca deja cele doua sunt ocupate..., sau trebuie sa cauti un loc unde e mai multa lumina naturala ca sa nu se foloseasca blitul si sa iei totul cu tine acolo unde crezi ca e lumina suficienta..., asta ca in final sa obtinem un tort cat mai frumos, nu numai si bun...,ca si proverbul de la noi care spune "... ochiul care mananca", si sa stiti ca asa e. Chiar daca aspectul nu a fost de "nota 10 " pot sa va spun ca tortul a fost foarte apreciat si laudat, pentru ca a avut un gust deosebit, de la nuca, nuttela si visine. Sper ca sa-l incercati si voi si sa-l ornati dupa placerea si preferintele voastre ca in final sa obtineti un tort apetisant si cu un aspect deosebit si unic.
Va pot spune ca merita toata oboseala, intrucat a iesit minunat...!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort Festiv " cu blat de ciocolata si nuca si trei creme distincte (umpluturi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -250 g nuci macinate mare
  • -300 g faina
  • -50 g cacao
  • -350 g zahar
  • -3 oua mari
  • -160 g iaurt
  • -200 ml lapte
  • -120 ml ulei de floarea soarelui
  • -1 +1/2 lingurita praf de copt
  • -1 +1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 lingura de ness
  • -esenta vanilie
  • -esenta rom
  • -un praf de sare
  • Crema:
  • -850-900 g frisca(150 gr se foloseste pentru ornat)
  • -5-10 g gelatina(in cazul in care frisca e mai moale)
  • Crema1:
  • -200 g frisca
  • -100 g nuca tocata marunt
  • Crema 2:
  • -200 g frisca
  • -100 g ciocolata nutella
  • -50 gr fulgi de ciocolata(facultativ)
  • Crema3:
  • -200 g frisca
  • -150 g visine (proaspete sau congelate)
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata
  • -3-4 linguri nuttela
  • -100 ml frisca lichida
  • Pentru ornat
  • -150 g frisca pentru ornat suprafata si partile laterale ale tortului .

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Irina