-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, esenta de rom. am amestecat bine.
-Caramel: batem bine restul oualelor cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom
-Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar, rotim cratita sa acopere si peretii si lasam la racit
punem amestecul de oua peste zaharul ars si imediat turnam in mijlocul cratitei amestecul pt. blat....nu amestecati
nu va speriati, el se va duce la fund si va fi acoprit complet de compozitia de oua, dar la copt se vor separa frumos cele doua straturi si blatul se va ridica deasupra celui de crema.
introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min
se rastoarna tortul pe platou doar cand este complet racit.
-tips:
* nu deschideti usa cuptorului cel putin 20 minute
* se poate decora cu frisca, glazura de ciocolata...etc
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii