autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Torturi

Tort « Mon Chéri»

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat : 16 oua, 16 linguri faina, 16 linguri zahar, 2 plicuri praf de copt. (Se pot injumatati cantitatile pentru un tort mai mic)., 1 pachet biscuiti inveliti in ciocolata, 2 pachete biscuiti « Petite Beure ».Pentru creme : 400 gr ciocolata cu lapte, 400 ciocolata alba, 2 budinci instant de fructe la alegere( eu am folosit de zmeura si kiwi), 200 gr mascarpone, 800 gr frisca lichida, 100 gr unt, 1 ou, 2 linguri zahar pudra, esente.Pentru insiropat blaturile : sirop din visinata sau orice alt lichior, amestecat cu sirop de zahar, apa si esenta de migdale., Pentru « imbracat » tortul si flori, fondant marshmallow din : 450 gr bomboane marshmallow, 1 kg zahar pudra, 4 linguri de apa, ulei de palmier sau ulei din seminte de struguri sau margarina light ( grasime care sa nu aiba miros specific !), amidon alimentar, coloranti alimentari.

Dificultate: Ridicata Timp: 6h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul : Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga galbenusurile pe rand in compozitie si se continua baterea, dar nu cu mixerul, ci cu o lingura de lemn. Se adauga faina in ploaie(amestecata cu praful de copt). Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie pergament si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se face proba scobitorii !
Fondant marshmallow : Se pun bomboanele marshmalow la microunde impreuna cu apa, pentru cateva secunde sau se topesc pe « bain-marie ». Cand sunt perfect topite se da vasul deoparte si se adauga zahar pudra. Se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn pentru a incorpora zaharul. Cand devine prea greu pentru a amesteca cu lingura se trece fondantul din vas pe masa de lucru si se framanta ca un aluat, adaugandu-se zahar pudra si o lingura de amidon, pana ce capata consistenta unei plastiline. Se inveleste in folie de plastic si la rece pentru cateva ore, ideal pentru 24 de ore. Ornamentele pentru tort, dupa indemanarea si imaginatia fiecareia sau…fiecaruia, se fac cu o zi inainte de « imbracarea » tortului. Tehnica este aceeasi cu cea folosita pentru ornarea cu pasta de zahar sau pasta din lapte praf. Daca se imbraca tortul cu fondant marshmallow, nu trebuie omis sa se unga blatul cu unt pentru ca foaia de fondant sa nu alunece.
si incsi ne folosim de maini. Incorporam tot zaharul pudra. Fondantul trebuie sa semene cu o plastilina fiind foarte usor de modelat Inainte de a acoperi tortul in fondant am facut un amestec de unt si zahar pudra si am uns tortul cu crema de unt pentru ca fondantul sa se aseze frumos

Creme :
1) Crema ganash din ciocolata neagra cu lapte : Se pune ciocolata rupta cu 300gr frisca lichida la topit intr-un vas pe bain-marie, la foc mic. Se amesteca bine pana ce ciocolata se topeste uniform. Se pune la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. Cand se foloseste pentru umplerea blatului, se bate foarte bine, spuma, cu mixerul.
2) Crema ganash din ciocolata alba si mascarpone : Se procedeaza la fel ca si cu gansh-ul din ciocolata neagra/cu lapte, doar ca se folosesc 200 gr frisca lichida. Peste crema spuma ganash se adauga branza mascarpone batuta si ea spuma. Se continua mixarea pana la o consistenta omogena.
3 si 4) Se prepara budincile. Cand sunt reci se bat fiecare separat cu cate 50 gr frisca.
Pentru primul blat(putin mai gros decat celelalte) se foloseste un strat format din toata crema ganash de ciocolata neagra/cu lapte, iar peste, crema gansh din ciocolata alba si mascarpone. Se aseaza cel de al doilea blat, care, bineinteles se insiropeaza. Se foloseste una din cremele de budinca, apoi un rand de biscuiti inveliti in ciocolata(care va fi defapt un blat), apoi cea de a doua crema din budinca si peste, o foaie de blat. Cutia cadou de pe tort am facut)o din biscuiti « Petite Beure » cu crema de unt, zahar pudra, ou si esenta de rom : se face o crema din unt la temperatura camerei, zahar pudra, cacao, un ou si esenta de rom. Se aseaza pe un fundal din fondant marshmallow, biscuitii, apoi un strat de crema si tot asa, depinde cat de mare vreti sa fie cutia. Se inveleste cu o foaie de fondant.
Se orneaza tortul. Daca se foloseste fondantul marshmallow, nu se pune tortul la frigider, pentru ca fondantul se poate crapa. Doar in cazul in care exista un frigider performant de ultima generatie.
Am intitulat acest… « tortulet » : »Mon cheri », pentru ca l-am facut pentru aniversarea mon cheri-ului…meu !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort « Mon Chéri»" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Superb!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Felicitari ! intradevar un tort la care ai muncit...nu gluma. Sper ca a fost apreciat la justa lui valoare. Foarte frumos si sant sigura ca si foarte bun!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Frumos da' greu. Trebuie sa ai o rabdare....

Dificultate

Ridicata

Timp

6h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat : 16 oua
  • 16 linguri faina
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de copt. (Se pot injumatati cantitatile pentru un tort mai mic).
  • 1 pachet biscuiti inveliti in ciocolata
  • 2 pachete biscuiti « Petite Beure ».Pentru creme : 400 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ciocolata alba
  • 2 budinci instant de fructe la alegere( eu am folosit de zmeura si kiwi)
  • 200 gr mascarpone
  • 800 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • esente.Pentru insiropat blaturile : sirop din visinata sau orice alt lichior
  • amestecat cu sirop de zahar
  • apa si esenta de migdale.
  • Pentru « imbracat » tortul si flori
  • fondant marshmallow din : 450 gr bomboane marshmallow
  • 1 kg zahar pudra
  • 4 linguri de apa
  • ulei de palmier sau ulei din seminte de struguri sau margarina light ( grasime care sa nu aiba miros specific !)
  • amidon alimentar
  • coloranti alimentari.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Superb!*****

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata