autor:

atelierul de retete

» » Torturi

Tort Mont Blanc

Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Antile


    Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Antile


Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1/2 pachet praf de copt, 1 zahar vanilat, 1 varf de cutit de scortisoara, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde, , , , Crema:, 250 ml lapte, 250 ml lapte de cocos, 2 oua, 100 zahar, 40 grame faina, 25 grame unt, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde, 1 baton de scortisoara, 1 varf de cutit de nucsoara, 3 linguri de rom ( nu esenta de rom), , , , Sirop:, 100 ml apa, 50 g zahar, 2 linguri de rom, , , , Decor:, 125 grame coaja rasa de cocos, , , , Decor braduti:, cornete de inghetata, 200 g ciocolata alba, coaja rasa de cocos, zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile. Varsati intr-o fafurie cocosul si in cealalta zaharul.







Topiti ciocoloata alba la bain-marie. Dupa ce s-a topit, cu o lingurita "ungeti" cu ciocolata conurile si treceti-le prin cocos sau prin zahar. Asezati pe farfurie.







Blatul:



Incingeti cuptorul la 180 de grade. Cerneti faina cu praful de copt. Separati ouale. Albusurile se bat spuma dupa care varsati peste ele zaharul+vanilia si continuati baterea. Adaugati galbenusurile, faina, coaja de lamaie, scortisoara si nucsoara si continuati pana la incorporarea ingredientelor.







Varsati intr-o forma ( ideal 22 cm) unsa cu unt si coaceti 25-30 de minute, in functie de cuptor. Dupa coacere, lasati la racit.







Crema:







Incalziti laptele de vaca si cel de cocos, impreuna cu coaja de lamaie si batonul de vanilie.







Ouale se bat cu zaharul pana la albire. Adaugati faina cernuta, bateti in continuare. Cand laptele e fierbinte, strecurati-l pentru a indeparta coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Varsati peste oua si amestecati energic. Varsati in cratita si puneti din nou pe foc. Cand incepe sa se ingroase, retrageti de pe foc. Adaugati romul si dupa aceea, untul. Amestecati si puneti la racit.







Siropul: incalziti apa cu romul si zaharul. Dupa topirea zaharului inchideti focul si lasati sa se raceasca.







Dupa ce atat blatul cat si crema s-au racit, se incepe montarea tortului.







Blatul se taie in 3 felii , se insiropeaza foile. Pastrati 2 linguri de crema deoparte.







Asezati prima felie in farfurie, ungeti cu crema si repetati si cu urmatoarea felie la fel. Puneti a treia felie, insiropati putin si ungeti cu restul de crema toata suprafata tortului. Presarati tortul cu coaja rasa de cocos. Acum puteti pune deasupra si bradutii. Puneti la frigider.







Daca doriti bradutii ii puteti pastra fara nicio problema la temperatura camerei si puneti deasupra tortului inainte sa serviti.







Va doresc tuturor Sarbatori fericite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mont Blanc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Canute" cu inimioare

Pregatim imprimeul: Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele

34 voturi    18 comentarii
3h
Torturi
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml lapte de cocos
  • 2 oua
  • 100 zahar
  • 40 grame faina
  • 25 grame unt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 3 linguri de rom ( nu esenta de rom)
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri de rom
  • Decor:
  • 125 grame coaja rasa de cocos
  • Decor braduti:
  • cornete de inghetata
  • 200 g ciocolata alba
  • coaja rasa de cocos
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de atelierul de retete
Scoici St.Jacques cu trufe

Scoici St.Jacques cu trufe

Se pune untul in tigaia usor incalzita. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pun scoicile. Se

0 voturi    2 comentarii
10 min
Retete de Craciun
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

atelierul de retete (Chef de cuisine)

va multumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti