autor:

atelierul de retete

» » Torturi

Tort Mont Blanc

Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Antile


    Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Antile


Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 125 g zahar, 125 g faina, 1/2 pachet praf de copt, 1 zahar vanilat, 1 varf de cutit de scortisoara, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde, , , , Crema:, 250 ml lapte, 250 ml lapte de cocos, 2 oua, 100 zahar, 40 grame faina, 25 grame unt, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde, 1 baton de scortisoara, 1 varf de cutit de nucsoara, 3 linguri de rom ( nu esenta de rom), , , , Sirop:, 100 ml apa, 50 g zahar, 2 linguri de rom, , , , Decor:, 125 grame coaja rasa de cocos, , , , Decor braduti:, cornete de inghetata, 200 g ciocolata alba, coaja rasa de cocos, zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile. Varsati intr-o fafurie cocosul si in cealalta zaharul.







Topiti ciocoloata alba la bain-marie. Dupa ce s-a topit, cu o lingurita "ungeti" cu ciocolata conurile si treceti-le prin cocos sau prin zahar. Asezati pe farfurie.







Blatul:



Incingeti cuptorul la 180 de grade. Cerneti faina cu praful de copt. Separati ouale. Albusurile se bat spuma dupa care varsati peste ele zaharul+vanilia si continuati baterea. Adaugati galbenusurile, faina, coaja de lamaie, scortisoara si nucsoara si continuati pana la incorporarea ingredientelor.







Varsati intr-o forma ( ideal 22 cm) unsa cu unt si coaceti 25-30 de minute, in functie de cuptor. Dupa coacere, lasati la racit.







Crema:







Incalziti laptele de vaca si cel de cocos, impreuna cu coaja de lamaie si batonul de vanilie.







Ouale se bat cu zaharul pana la albire. Adaugati faina cernuta, bateti in continuare. Cand laptele e fierbinte, strecurati-l pentru a indeparta coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Varsati peste oua si amestecati energic. Varsati in cratita si puneti din nou pe foc. Cand incepe sa se ingroase, retrageti de pe foc. Adaugati romul si dupa aceea, untul. Amestecati si puneti la racit.







Siropul: incalziti apa cu romul si zaharul. Dupa topirea zaharului inchideti focul si lasati sa se raceasca.







Dupa ce atat blatul cat si crema s-au racit, se incepe montarea tortului.







Blatul se taie in 3 felii , se insiropeaza foile. Pastrati 2 linguri de crema deoparte.







Asezati prima felie in farfurie, ungeti cu crema si repetati si cu urmatoarea felie la fel. Puneti a treia felie, insiropati putin si ungeti cu restul de crema toata suprafata tortului. Presarati tortul cu coaja rasa de cocos. Acum puteti pune deasupra si bradutii. Puneti la frigider.







Daca doriti bradutii ii puteti pastra fara nicio problema la temperatura camerei si puneti deasupra tortului inainte sa serviti.







Va doresc tuturor Sarbatori fericite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mont Blanc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Fantezia Iubirii

Prajitura Fantezia Iubirii

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort antigravitatie

Tort antigravitatie

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm. Pentru

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml lapte de cocos
  • 2 oua
  • 100 zahar
  • 40 grame faina
  • 25 grame unt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 3 linguri de rom ( nu esenta de rom)
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri de rom
  • Decor:
  • 125 grame coaja rasa de cocos
  • Decor braduti:
  • cornete de inghetata
  • 200 g ciocolata alba
  • coaja rasa de cocos
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de atelierul de retete
Scoici St.Jacques cu trufe

Scoici St.Jacques cu trufe

Se pune untul in tigaia usor incalzita. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pun scoicile. Se

0 voturi    2 comentarii
10 min
Retete de Craciun
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

atelierul de retete (Chef de cuisine)

va multumesc! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"