Tort Mont Blanc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Mont Blanc

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de scortisoara
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml lapte de cocos
  • 2 oua
  • 100 zahar
  • 40 grame faina
  • 25 grame unt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie verde
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 3 linguri de rom ( nu esenta de rom)
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri de rom
  • Decor:
  • 125 grame coaja rasa de cocos
  • Decor braduti:
  • cornete de inghetata
  • 200 g ciocolata alba
  • coaja rasa de cocos
  • zahar

Mod de preparare

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile. Varsati intr-o fafurie cocosul si in cealalta zaharul.

Topiti ciocoloata alba la bain-marie. Dupa ce s-a topit, cu o lingurita "ungeti" cu ciocolata conurile si treceti-le prin cocos sau prin zahar. Asezati pe farfurie.

Blatul:

Incingeti cuptorul la 180 de grade. Cerneti faina cu praful de copt. Separati ouale. Albusurile se bat spuma dupa care varsati peste ele zaharul+vanilia si continuati baterea. Adaugati galbenusurile, faina, coaja de lamaie, scortisoara si nucsoara si continuati pana la incorporarea ingredientelor.

Varsati intr-o forma ( ideal 22 cm) unsa cu unt si coaceti 25-30 de minute, in functie de cuptor. Dupa coacere, lasati la racit.

Crema:

Incalziti laptele de vaca si cel de cocos, impreuna cu coaja de lamaie si batonul de vanilie.

Ouale se bat cu zaharul pana la albire. Adaugati faina cernuta, bateti in continuare. Cand laptele e fierbinte, strecurati-l pentru a indeparta coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Varsati peste oua si amestecati energic. Varsati in cratita si puneti din nou pe foc. Cand incepe sa se ingroase, retrageti de pe foc. Adaugati romul si dupa aceea, untul. Amestecati si puneti la racit.

Siropul: incalziti apa cu romul si zaharul. Dupa topirea zaharului inchideti focul si lasati sa se raceasca.

Dupa ce atat blatul cat si crema s-au racit, se incepe montarea tortului.

Blatul se taie in 3 felii , se insiropeaza foile. Pastrati 2 linguri de crema deoparte.

Asezati prima felie in farfurie, ungeti cu crema si repetati si cu urmatoarea felie la fel. Puneti a treia felie, insiropati putin si ungeti cu restul de crema toata suprafata tortului. Presarati tortul cu coaja rasa de cocos. Acum puteti pune deasupra si bradutii. Puneti la frigider.

Daca doriti bradutii ii puteti pastra fara nicio problema la temperatura camerei si puneti deasupra tortului inainte sa serviti.

Va doresc tuturor Sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise