Tort mozaic

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Tort mozaic

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 4 ling apa,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling. faina,
  • 1 ling cacao,
  • praf de copt 2 pliculete
  • crema:
  • 4 oua,
  • 250 gr. zahar,
  • 4 ling. cacao,
  • 300 gr unt.
  • pt decor am folosit o cutie mica de frisca si ornamente.

Mod de preparare

Blat:

Se fac doua blaturi de tort unul va fi maro iar celalalt galben, se coc in forma rotunda. Cand s-au racit se taie trei cercuri iar apoi blatul se taie in doua. Se aranjeaza feliile una maro apoi se pune din blatul galben un cerc si din nou maro.

Pentru crema se bat ouale cu zaharul pe baie de aburi apoi se adauga cacaua inmuiata in putin lapte,cand a capatata o consistenta mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se adauga crema rece. Se umplu foile cu crema si se orneaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise