Tort "PAIANJEN"

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort "PAIANJEN"

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 4 linguri de cacao
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 175 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni
  • 180 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • Glazura:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra
  • Fructe: 4 banane medii

Mod de preparare

Blat:

Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca cu cacaua.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam apoi peste crema obtinuta untul amestecat cu cacaua.Incorporam in amestec si faina cu praful de copt. Albusurile batute spuma se amesteca si ele usor in compozitie.

Pregatim o forma de tort rotunda,o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem la foc mic 50 min.

Crema:

Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand crema este fiarta se pune folie alimentara peste ea ca sa nu faca pojghita.Lasam la rece. Cand crema este rece o mixam bine,adaugam frisca si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Glazura:

Frisca si ciocolata bucatele se pune pe foc mic,amestecam continuu pana cand cioacolata se topeste.

Dam deoparte si lasam sa se raceascainsa nu trebuie sa se intareasca foarte tare,sa fie ca o smantana foarte groasa.

Pentru a realiza tortul procedam astfel: taiem la 1cm distanta de margine blatului insa nu pana jos si scoatem cu grija partea de sus a blatului ca sa ne ramana un fund cu pereti.Blatul scos nu conteaza daca se rupe,pentru ca el oricum trebuie faramitat.

In interiorul blatului vom aseza bucati de banane(banana decojita se taie pe lungime).Peste banane punem toata crema,iar peste crema vom fixa foarte bine firimiturile de blat pana acoperim totul .Turnam si intindem incet toata glazura de ciocolata,care va fixa si mai bine firimiturile.Glazura nu trebuie intinsa foarte frumos.Imitam aspectul paros al paianjenului.Lasam la rece 1-2 ore. In acest timp din ciocolata neagra vom face picioarele paianjenului in forma de "L" si doi ochi din ciocolata

alba.Vom fixa picioarele si ochii pe glazura si vom obtine un infiorator paianjen,dar foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise