autor:

cretu_veronica22

» » Torturi

Tort "PAIANJEN"

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
Blat:, 200 gr unt, 4 linguri de cacao, 250 gr zahar, 4 oua, 1 esenta de vanilie, 175 gr faina alba, 1 praf de copt, Crema:, 750 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni, 180 gr zahar, 200 ml frisca, Glazura:, 400 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata neagra, Fructe: 4 banane medii

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca cu cacaua.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam apoi peste crema obtinuta untul amestecat cu cacaua.Incorporam in amestec si faina cu praful de copt. Albusurile batute spuma se amesteca si ele usor in compozitie.

Pregatim o forma de tort rotunda,o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem la foc mic 50 min.



Crema:

Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand crema este fiarta se pune folie alimentara peste ea ca sa nu faca pojghita.Lasam la rece. Cand crema este rece o mixam bine,adaugam frisca si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.



Glazura:

Frisca si ciocolata bucatele se pune pe foc mic,amestecam continuu pana cand cioacolata se topeste.

Dam deoparte si lasam sa se raceascainsa nu trebuie sa se intareasca foarte tare,sa fie ca o smantana foarte groasa.

Pentru a realiza tortul procedam astfel: taiem la 1cm distanta de margine blatului insa nu pana jos si scoatem cu grija partea de sus a blatului ca sa ne ramana un fund cu pereti.Blatul scos nu conteaza daca se rupe,pentru ca el oricum trebuie faramitat.

In interiorul blatului vom aseza bucati de banane(banana decojita se taie pe lungime).Peste banane punem toata crema,iar peste crema vom fixa foarte bine firimiturile de blat pana acoperim totul .Turnam si intindem incet toata glazura de ciocolata,care va fixa si mai bine firimiturile.Glazura nu trebuie intinsa foarte frumos.Imitam aspectul paros al paianjenului.Lasam la rece 1-2 ore. In acest timp din ciocolata neagra vom face picioarele paianjenului in forma de "L" si doi ochi din ciocolata

alba.Vom fixa picioarele si ochii pe glazura si vom obtine un infiorator paianjen,dar foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "PAIANJEN"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roua Save , 03 noiembrie 2013

    ce bine arata :)!!

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 4 linguri de cacao
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 175 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni
  • 180 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • Glazura:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra
  • Fructe: 4 banane medii

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Tort "1 Martie"

Tort "1 Martie"

Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem

7 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao si cafea