autor:

cretu_veronica22

» » Torturi

Tort "PAIANJEN"

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2013

Ingrediente
Blat:, 200 gr unt, 4 linguri de cacao, 250 gr zahar, 4 oua, 1 esenta de vanilie, 175 gr faina alba, 1 praf de copt, Crema:, 750 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni, 180 gr zahar, 200 ml frisca, Glazura:, 400 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata neagra, Fructe: 4 banane medii

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca cu cacaua.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam apoi peste crema obtinuta untul amestecat cu cacaua.Incorporam in amestec si faina cu praful de copt. Albusurile batute spuma se amesteca si ele usor in compozitie.

Pregatim o forma de tort rotunda,o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem la foc mic 50 min.



Crema:

Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand crema este fiarta se pune folie alimentara peste ea ca sa nu faca pojghita.Lasam la rece. Cand crema este rece o mixam bine,adaugam frisca si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.



Glazura:

Frisca si ciocolata bucatele se pune pe foc mic,amestecam continuu pana cand cioacolata se topeste.

Dam deoparte si lasam sa se raceascainsa nu trebuie sa se intareasca foarte tare,sa fie ca o smantana foarte groasa.

Pentru a realiza tortul procedam astfel: taiem la 1cm distanta de margine blatului insa nu pana jos si scoatem cu grija partea de sus a blatului ca sa ne ramana un fund cu pereti.Blatul scos nu conteaza daca se rupe,pentru ca el oricum trebuie faramitat.

In interiorul blatului vom aseza bucati de banane(banana decojita se taie pe lungime).Peste banane punem toata crema,iar peste crema vom fixa foarte bine firimiturile de blat pana acoperim totul .Turnam si intindem incet toata glazura de ciocolata,care va fixa si mai bine firimiturile.Glazura nu trebuie intinsa foarte frumos.Imitam aspectul paros al paianjenului.Lasam la rece 1-2 ore. In acest timp din ciocolata neagra vom face picioarele paianjenului in forma de "L" si doi ochi din ciocolata

alba.Vom fixa picioarele si ochii pe glazura si vom obtine un infiorator paianjen,dar foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "PAIANJEN"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Pentru blat mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Adaugam faina cernuta

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu visine

Tort cu visine

Se face blatul in mod obisnuit, albusurile cu praf de sare batute spuma apoi se adauga cele 10 linguri

49 voturi    8 comentarii
3h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roua Save , 03 noiembrie 2013

    ce bine arata :)!!

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 4 linguri de cacao
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 175 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni
  • 180 gr zahar
  • 200 ml frisca
  • Glazura:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra
  • Fructe: 4 banane medii

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Tort "1 Martie"

Tort "1 Martie"

Blat: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem

7 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone