Blat:
Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca cu cacaua.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam apoi peste crema obtinuta untul amestecat cu cacaua.Incorporam in amestec si faina cu praful de copt. Albusurile batute spuma se amesteca si ele usor in compozitie.
Pregatim o forma de tort rotunda,o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem la foc mic 50 min.
Crema:
Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand crema este fiarta se pune folie alimentara peste ea ca sa nu faca pojghita.Lasam la rece. Cand crema este rece o mixam bine,adaugam frisca si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Glazura:
Frisca si ciocolata bucatele se pune pe foc mic,amestecam continuu pana cand cioacolata se topeste.
Dam deoparte si lasam sa se raceascainsa nu trebuie sa se intareasca foarte tare,sa fie ca o smantana foarte groasa.
Pentru a realiza tortul procedam astfel: taiem la 1cm distanta de margine blatului insa nu pana jos si scoatem cu grija partea de sus a blatului ca sa ne ramana un fund cu pereti.Blatul scos nu conteaza daca se rupe,pentru ca el oricum trebuie faramitat.
In interiorul blatului vom aseza bucati de banane(banana decojita se taie pe lungime).Peste banane punem toata crema,iar peste crema vom fixa foarte bine firimiturile de blat pana acoperim totul .Turnam si intindem incet toata glazura de ciocolata,care va fixa si mai bine firimiturile.Glazura nu trebuie intinsa foarte frumos.Imitam aspectul paros al paianjenului.Lasam la rece 1-2 ore. In acest timp din ciocolata neagra vom face picioarele paianjenului in forma de "L" si doi ochi din ciocolata
alba.Vom fixa picioarele si ochii pe glazura si vom obtine un infiorator paianjen,dar foarte gustos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii