autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
400 g. pişcoturi, 1 ceaşcă sirop, 1/2 cană suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri rase de gela tină, 3 ouă, 5 şi 1/2 linguri de zahăr, 2 căni frişcă bătută.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina dizolvată în sucul de lămâie se amestecă cu coaja rasă de la o lămâie şi se fierbe până se îngroaşă un pic. Se lasă să se răcească. Cele 3 ouă se bat cu zahărul până se topeşte, se adaugă gelatina răcită iar crema obţinută se încorporează în frişcă. Jumătate din pişcoturi se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă jumătate din crema obţinută şi se întinde uniform peste pişcoturi. Deasupra se aşează cealaltă jumătate de pişcoturi trecute prin sirop iar deasupra se întinde restul cremei rămase. Se ornează tortul cu fructe şi frişcă şi se dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi
TORT CU CAPSUNI

TORT CU CAPSUNI

Blat: Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana

6 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g. pişcoturi
  • 1 ceaşcă sirop
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri rase de gela tină
  • 3 ouă
  • 5 şi 1/2 linguri de zahăr
  • 2 căni frişcă bătută.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni