autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
400 g. pişcoturi, 1 ceaşcă sirop, 1/2 cană suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri rase de gela tină, 3 ouă, 5 şi 1/2 linguri de zahăr, 2 căni frişcă bătută.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina dizolvată în sucul de lămâie se amestecă cu coaja rasă de la o lămâie şi se fierbe până se îngroaşă un pic. Se lasă să se răcească. Cele 3 ouă se bat cu zahărul până se topeşte, se adaugă gelatina răcită iar crema obţinută se încorporează în frişcă. Jumătate din pişcoturi se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă jumătate din crema obţinută şi se întinde uniform peste pişcoturi. Deasupra se aşează cealaltă jumătate de pişcoturi trecute prin sirop iar deasupra se întinde restul cremei rămase. Se ornează tortul cu fructe şi frişcă şi se dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam

15 voturi    6 comentarii
3h
Torturi
Tort de cacao cu capsuni

Tort de cacao cu capsuni

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare. Se presara

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g. pişcoturi
  • 1 ceaşcă sirop
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri rase de gela tină
  • 3 ouă
  • 5 şi 1/2 linguri de zahăr
  • 2 căni frişcă bătută.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete de 8 Martie