autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
400 g. pişcoturi, 1 ceaşcă sirop, 1/2 cană suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri rase de gela tină, 3 ouă, 5 şi 1/2 linguri de zahăr, 2 căni frişcă bătută.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina dizolvată în sucul de lămâie se amestecă cu coaja rasă de la o lămâie şi se fierbe până se îngroaşă un pic. Se lasă să se răcească. Cele 3 ouă se bat cu zahărul până se topeşte, se adaugă gelatina răcită iar crema obţinută se încorporează în frişcă. Jumătate din pişcoturi se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă jumătate din crema obţinută şi se întinde uniform peste pişcoturi. Deasupra se aşează cealaltă jumătate de pişcoturi trecute prin sirop iar deasupra se întinde restul cremei rămase. Se ornează tortul cu fructe şi frişcă şi se dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mamaruta

Tort Mamaruta

Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort mascarpone cu fructe de padure

tort mascarpone cu fructe de padure

Pentru blat se zdrobesc biscuitii.Se incinge cuptorul la 200 C.Se unge cu unt fundul unei forme de

11 voturi    6 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g. pişcoturi
  • 1 ceaşcă sirop
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri rase de gela tină
  • 3 ouă
  • 5 şi 1/2 linguri de zahăr
  • 2 căni frişcă bătută.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort pentru Craciun