autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
400 g. pişcoturi, 1 ceaşcă sirop, 1/2 cană suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri rase de gela tină, 3 ouă, 5 şi 1/2 linguri de zahăr, 2 căni frişcă bătută.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina dizolvată în sucul de lămâie se amestecă cu coaja rasă de la o lămâie şi se fierbe până se îngroaşă un pic. Se lasă să se răcească. Cele 3 ouă se bat cu zahărul până se topeşte, se adaugă gelatina răcită iar crema obţinută se încorporează în frişcă. Jumătate din pişcoturi se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă jumătate din crema obţinută şi se întinde uniform peste pişcoturi. Deasupra se aşează cealaltă jumătate de pişcoturi trecute prin sirop iar deasupra se întinde restul cremei rămase. Se ornează tortul cu fructe şi frişcă şi se dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort kinder

Tort kinder

crema alba: Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata neagra

Tort cu crema de ciocolata neagra

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g. pişcoturi
  • 1 ceaşcă sirop
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri rase de gela tină
  • 3 ouă
  • 5 şi 1/2 linguri de zahăr
  • 2 căni frişcă bătută.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura