autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Paula

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
400 g. pişcoturi, 1 ceaşcă sirop, 1/2 cană suc de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 2 linguri rase de gela tină, 3 ouă, 5 şi 1/2 linguri de zahăr, 2 căni frişcă bătută.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina dizolvată în sucul de lămâie se amestecă cu coaja rasă de la o lămâie şi se fierbe până se îngroaşă un pic. Se lasă să se răcească. Cele 3 ouă se bat cu zahărul până se topeşte, se adaugă gelatina răcită iar crema obţinută se încorporează în frişcă. Jumătate din pişcoturi se trec prin sirop şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă jumătate din crema obţinută şi se întinde uniform peste pişcoturi. Deasupra se aşează cealaltă jumătate de pişcoturi trecute prin sirop iar deasupra se întinde restul cremei rămase. Se ornează tortul cu fructe şi frişcă şi se dă la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure

Tort cu mousse de fructe de padure

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si l-am facut pentru ziua fetitei mele care

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g. pişcoturi
  • 1 ceaşcă sirop
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri rase de gela tină
  • 3 ouă
  • 5 şi 1/2 linguri de zahăr
  • 2 căni frişcă bătută.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Eu stiu ca gelatina nu se fierbe ca isi pierde calitatile. Se incalzeste numai pana la 60*C.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Frozen