autor:

ildy

» » Prajituri

Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Autor: ildy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ildy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
Mouse de lamaie: plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar., Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare, linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt., Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare inca cateva minute.Se adauga ouale intregi,unul cate unul,mixand dupa fiecare.Se adauga vanilia.Intr-un castrom se amesteca iaurtul cu colorantul.Peste compozitia de unt,se adauga cate putin din fiecare,faina cu cacaua-iaurtul dupa care iara faina.Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie.Se introduce in cuptorul incins,aproximativ 30 de minute(testul cu scobitoarea).
Mouse de lamaie:galatina se pune la inmuiat impreuna cu sucul de lamaie,sucul de portocala si coaja rasa de lamaie.Frisca se bate tare,dupa care se pune la rece.Ouale,care se lasa mai intai sa steie in apa calda,se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se dizolva tot zaharul.Ciocolata alba se topeste si se adauga in crema de oua,iar apoi crema se incorporeaza incet ioncet in frisca batuta.Se dizolva gelatina pe bain-marie,amestecand continuu,se lasa putin sa se raceasca,iar apoi se adauga in crema.
Garnitura de kiwi:mixati fructele de kiwi,puneti celelalte ingrediente la foc mic,inafara de gelatina care se pune la inmuiat in 50 ml de apa.Dupa ce ingredientele au dat in fiert,se adauga fructele mixate bine,iar din momentul fierberii,se mai lasa 6-7 minute pe foc,amestecand mereu.Apoi se adauga gelatina dizolvata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie,se pune compozitia in forma de tort dorita.Se introduce in frigider pentru cel putin 1 ora.
Asamblare:se taie blatul in doua.Se pune un rand de mouse de lamaie,apoi garnitura de kiwi,iar apoi inca un rand de mouse,iar la final se gata cu blatul de deasupra.Eu l-am ornat cu fondant din pasta de zahar.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caramel de lamaie

Prajitura cu caramel de lamaie

Caramel de lamaie: 1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic.

4 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Minitarte cu piersici

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    multumesc....

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    multumesc tuturor pentru apreciere!!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Foarte bun si frumos ornat tortul ! Dar cele doua printese sant si mai frumoase . La multi ani !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Ce frumos tort! Sa traiasca sarbatoritele!

    • ildy

      ildy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      multumesc Valentina:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Mouse de lamaie: plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar.
  • Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare, linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt.
  • Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de ildy
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

ildy (Chef de cuisine)

multumesc....

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulada cu ciocolata