autor:

ildy

» » Prajituri

Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Autor: ildy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ildy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2013

Ingrediente
Mouse de lamaie: plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar., Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare, linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt., Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare inca cateva minute.Se adauga ouale intregi,unul cate unul,mixand dupa fiecare.Se adauga vanilia.Intr-un castrom se amesteca iaurtul cu colorantul.Peste compozitia de unt,se adauga cate putin din fiecare,faina cu cacaua-iaurtul dupa care iara faina.Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie.Se introduce in cuptorul incins,aproximativ 30 de minute(testul cu scobitoarea).
Mouse de lamaie:galatina se pune la inmuiat impreuna cu sucul de lamaie,sucul de portocala si coaja rasa de lamaie.Frisca se bate tare,dupa care se pune la rece.Ouale,care se lasa mai intai sa steie in apa calda,se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se dizolva tot zaharul.Ciocolata alba se topeste si se adauga in crema de oua,iar apoi crema se incorporeaza incet ioncet in frisca batuta.Se dizolva gelatina pe bain-marie,amestecand continuu,se lasa putin sa se raceasca,iar apoi se adauga in crema.
Garnitura de kiwi:mixati fructele de kiwi,puneti celelalte ingrediente la foc mic,inafara de gelatina care se pune la inmuiat in 50 ml de apa.Dupa ce ingredientele au dat in fiert,se adauga fructele mixate bine,iar din momentul fierberii,se mai lasa 6-7 minute pe foc,amestecand mereu.Apoi se adauga gelatina dizolvata in cuptorul cu microunde sau pe bain-marie,se pune compozitia in forma de tort dorita.Se introduce in frigider pentru cel putin 1 ora.
Asamblare:se taie blatul in doua.Se pune un rand de mouse de lamaie,apoi garnitura de kiwi,iar apoi inca un rand de mouse,iar la final se gata cu blatul de deasupra.Eu l-am ornat cu fondant din pasta de zahar.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    multumesc....

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    multumesc tuturor pentru apreciere!!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Foarte bun si frumos ornat tortul ! Dar cele doua printese sant si mai frumoase . La multi ani !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Ce frumos tort! Sa traiasca sarbatoritele!

    • ildy

      ildy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      multumesc Valentina:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Mouse de lamaie: plicuri gelatina,sucul de la 1 1/2 lamaie si de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie,400 g frisca lichida,3 oua,100 g ciocolata alba topita,5 linguri de zahar.
  • Blat:250 g faina,1/2 lingurita sare, linguri cacao care nu coloreaza foarte tare,120 g unt moale,300 g zahar,2 oua,250 g iaurt simplu,o vanilie,colorant alimentar rosu,1 lingurita de otet,1 lingurita praf de copt.
  • Garnitura de kiwi:2 kiwi,100 ml suc de portocale,100 ml apa,50 g zahar,1 lingura cu esenta de vanilie,1 plic de gelatina.

Raporteaza reteta

Retete
de ildy
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

ildy (Chef de cuisine)

multumesc....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema si fructe