Tort Sacher

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g. ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130g unt
  • 110g zahar pudra
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110g zahar tos
  • 125g faina
  • 300g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat(inventia Laurei Sava).
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 50 g. zahar tos
  • - 2 linguri cacao
  • - 100 ml. frisca

Mod de preparare

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.

Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri.

Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.

Dupa racire se taie blatul in doua.

Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat.

Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata.

Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.

Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaoa:

Incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa. Se toarna peste tort.

Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni