Tort Sacher

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Sacher

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g. ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130g unt
  • 110g zahar pudra
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110g zahar tos
  • 125g faina
  • 300g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat(inventia Laurei Sava).
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 50 g. zahar tos
  • - 2 linguri cacao
  • - 100 ml. frisca

Mod de preparare

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.

Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri.

Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.

Dupa racire se taie blatul in doua.

Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat.

Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata.

Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.

Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaoa:

Incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa. Se toarna peste tort.

Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise