autor:

Maria68

» » Torturi

Tort Sacher

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 27 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 150g. ciocolata cu lapte/amaruie, 130g unt, 110g zahar pudra, 1plic zahar vanilat, 6 oua, 110g zahar tos, 125g faina, 300g dulceata de caise, , Pentru ornat:, 400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g), sos de ciocolata pentru aspect glazurat(inventia Laurei Sava)., , Pentru sosul de ciocolata:, - 50 g. zahar tos, - 2 linguri cacao, - 100 ml. frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri.
Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.
Dupa racire se taie blatul in doua.

Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat.
Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata.
Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.
Pentru a pregati sosul de ciocolata, puneti intr-un vas 50 ml. apa, zaharul si cacaoa:
Incalziti treptat, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu. Adaugati frisca si fierbeti 3-5 minute, pana se ingroasa. Se toarna peste tort.
Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita

18 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Sacher tort

Sacher tort

tortul-Se topeste ciocolata cu 125 gr de unt la ben marin si se lasa sa se raceasca.Se bat albusele

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2012

    Unul din torturile mele preferate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g. ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130g unt
  • 110g zahar pudra
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110g zahar tos
  • 125g faina
  • 300g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat(inventia Laurei Sava).
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 50 g. zahar tos
  • - 2 linguri cacao
  • - 100 ml. frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Rulada de pui in manta de bacon

Rulada de pui in manta de bacon

Se rad morcovii si ceapa.Se toaca usturoiul. Gogosarul se taie rondele. Ingredientele pregatite se

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Unul din torturile mele preferate...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura fara zahar - ideala pentru dieta, diabet