Tort simplu de ciocolata

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa
Tort simplu de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • bicarbonat
  • Sirop: 75 ml lapte
  • 20 ml brandy
  • 20 ml miere
  • Crema: 600-800 ml frisca lichida
  • 300-400 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180ºc.Se amesteca ouale cu zaharul 10 min(fara a separa ouale asta mi se pare super).Se amesteca faina cu cacao si bicarbonatul apoi cu ouale batute cu zahar.Se pune in forma si se da la cuptor 20-25 min.Se lasa la racit si apoi se taie blatul in 2 sau in 3 depinde de diametrul formei in care s-a copt.Pentru sirop se amesteca toate ingredientele se incalzesc pana se omogenizeaza dar nu se firb;se lasa la racit.Pentru crema se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider.Pentru a acoperi tortul puneti mai multa ciocolata topita si mai putina frisca.Decorati dupa imaginatie.O sa va surprinda ce usor e de facut si cat de bun iese;pt cei care nu vor exagerat de dulce e perfect.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise