autor:

ecaterina (katy) g.

» » Spume si creme dulci

TRUFE DE CIOCOLATA A LA KATY(crema poate fi folosita ca si crema pentru tort)

Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
300 gr.ciocolata(eu folosesc primola 50% cacao sau ciocola stilla 50%cacao,de 200g,din kaufland), jumatate de pachet de unt(fara apa), 200 ml lapte gras(de la tarani), 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de rom cat mai buna, 3 linguri de cacao, nuca de cocos rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

136 voturi

Mod de preparare

Sse pune laptele pe foc pana clocoteste. Cand a inceput sa clocoteasca se toarna peste ciocolata rupta in patratele si se amesteca continuu cu un tel, pana se omogenizeaza. Se adauga 10 ml de esenta de rom si zaharul vanilinat si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca untul pana se face ca o crema. Cand crema de ciocolata s-a racit se adauga si untul si 1 lingura cu cacao si se omogenizeaza din nou.



Se lasa la frigider pana a doua zi. Se pun pe 2 farfuriute cacao si nuca de cocos. Dimineata,va folositi de 2 lingurite cu care formati bilute,pe care le tavaliti prin cacao si prin nuca de cocos.



Se dau din nou la frigider,acoperite, cateva ore.



Va dau cateva ponturi-cele 2 ciocolate sunt f bune,eu prefer stilla,sa nu luati ciocolata f ieftina ca se branzeste si stilla e 33.000, de 200 gr, dar foarte buna. Iar in momentul in care va apucati sa faceti bilutele sa fie racoare in bucatarie. Se lucreaza cu rabdare,sunt putin migaloase dar sunt foarte fine...
Daca ti-a placut reteta noastra "TRUFE DE CIOCOLATA A LA KATY(crema poate fi folosita ca si crema pentru tort)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de ciocolata cu lapte si fulgi de ciocolata alba

Inghetata de ciocolata cu lapte si fulgi de ciocolata alba

1. Se amesteca crema de vanilie cu ciocolata topita.Se da acest amestec la congelator, amestecandu-l

11 voturi    2 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

    PASTE FERICIT CU TORTULET!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    O da , foarte bune, foarte bune, felicitari!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    e foarte buna crema de ciocolata si se poate pregati si cu ciocolata alba

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Trufele sunt favoritele mele. Am să fac şi eu dar fără cocos că nu-mi place gustul lui.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Am votat reteta;mi-a placut mult ! Cred ca e excelenta pt.crema de tort.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Multumesc! Trufele ies minunate. Le fac mereu, dar nu le-am facut poze. Si-mi pare foarte rau, pentru ca=s si foarte aratoase si fine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Dupa reteta pe care ai prezentat-o sunt super-delicioase,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Par ft bune !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Bun,bun....Super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

136 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.ciocolata(eu folosesc primola 50% cacao sau ciocola stilla 50%cacao,de 200g,din kaufland)
  • jumatate de pachet de unt(fara apa)
  • 200 ml lapte gras(de la tarani)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de rom cat mai buna
  • 3 linguri de cacao
  • nuca de cocos rasa

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina (katy) g.
TORT  SAH

TORT SAH

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana

155 voturi    18 comentarii
2h
Torturi
COZONAC A LA KATY,foarte delicios

COZONAC A LA KATY,foarte delicios

Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru

155 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
BISCUITI ALB SI NEGRU

BISCUITI ALB SI NEGRU

Se freaca untul cu zaharul,pana se obtine o crema fina. Adaugam sarea,apoi treptat,se incorporeaza

67 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Prajituri

ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)

PASTE FERICIT CU TORTULET!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)