autor:

ecaterina (katy) g.

» » Spume si creme dulci

TRUFE DE CIOCOLATA A LA KATY(crema poate fi folosita ca si crema pentru tort)

Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
300 gr.ciocolata(eu folosesc primola 50% cacao sau ciocola stilla 50%cacao,de 200g,din kaufland), jumatate de pachet de unt(fara apa), 200 ml lapte gras(de la tarani), 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de rom cat mai buna, 3 linguri de cacao, nuca de cocos rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

136 voturi

Mod de preparare

Sse pune laptele pe foc pana clocoteste. Cand a inceput sa clocoteasca se toarna peste ciocolata rupta in patratele si se amesteca continuu cu un tel, pana se omogenizeaza. Se adauga 10 ml de esenta de rom si zaharul vanilinat si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca untul pana se face ca o crema. Cand crema de ciocolata s-a racit se adauga si untul si 1 lingura cu cacao si se omogenizeaza din nou.



Se lasa la frigider pana a doua zi. Se pun pe 2 farfuriute cacao si nuca de cocos. Dimineata,va folositi de 2 lingurite cu care formati bilute,pe care le tavaliti prin cacao si prin nuca de cocos.



Se dau din nou la frigider,acoperite, cateva ore.



Va dau cateva ponturi-cele 2 ciocolate sunt f bune,eu prefer stilla,sa nu luati ciocolata f ieftina ca se branzeste si stilla e 33.000, de 200 gr, dar foarte buna. Iar in momentul in care va apucati sa faceti bilutele sa fie racoare in bucatarie. Se lucreaza cu rabdare,sunt putin migaloase dar sunt foarte fine...
Daca ti-a placut reteta noastra "TRUFE DE CIOCOLATA A LA KATY(crema poate fi folosita ca si crema pentru tort)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Biscuiti-sandwich cu ciocolata

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu arahidele macinate, praful de copt si bicarbonatul

24 voturi    10 comentarii
1h
Spume si creme dulci
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

    PASTE FERICIT CU TORTULET!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    O da , foarte bune, foarte bune, felicitari!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    e foarte buna crema de ciocolata si se poate pregati si cu ciocolata alba

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Trufele sunt favoritele mele. Am să fac şi eu dar fără cocos că nu-mi place gustul lui.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Am votat reteta;mi-a placut mult ! Cred ca e excelenta pt.crema de tort.

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Multumesc! Trufele ies minunate. Le fac mereu, dar nu le-am facut poze. Si-mi pare foarte rau, pentru ca=s si foarte aratoase si fine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Dupa reteta pe care ai prezentat-o sunt super-delicioase,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Par ft bune !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Bun,bun....Super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

136 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.ciocolata(eu folosesc primola 50% cacao sau ciocola stilla 50%cacao,de 200g,din kaufland)
  • jumatate de pachet de unt(fara apa)
  • 200 ml lapte gras(de la tarani)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de rom cat mai buna
  • 3 linguri de cacao
  • nuca de cocos rasa

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina (katy) g.
TORT  SAH

TORT SAH

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana

155 voturi    18 comentarii
2h
Torturi
COZONAC A LA KATY,foarte delicios

COZONAC A LA KATY,foarte delicios

Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru

155 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
BISCUITI ALB SI NEGRU

BISCUITI ALB SI NEGRU

Se freaca untul cu zaharul,pana se obtine o crema fina. Adaugam sarea,apoi treptat,se incorporeaza

67 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Prajituri

ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)

PASTE FERICIT CU TORTULET!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Tiramisu cu fructe de pãdure