autor:

Luana

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Ingrediente
350g miere, 100g zahar, 100g unt, 1 ou, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingura cacao, cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru, ghimbir, 1 lingurita bicarbonat, 500g faina, , Pentru decor, 300g zahar praf, 3 linguri apa, colorant alimentar, bombonele decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzesc mierea,zaharul si untul la foc mediu amestecand continuu pana se dizolva zaharul.Se transfera totul intr-un castron si se lasa putin la racit.Se adauga oul,coaja de lamaie,cacaoa si condimentele(scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru si ghimbir).Se dizolva bicarbonatul in putina apa si se adauga la compozitie impreuna cu faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat uniform si neted.Se face o bila din aluat,se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 zile la temperatura camerei.
Dupa doua zile,se intinde pe o plansa pudrata cu faina,se stanteaza formele si se coace in tavi tapetate cu hartie cerata timp de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se decoreaza.
In 100g zahar praf punem 1 lingura de apa si amestecam;vom obtine o pasta in care punem 1 picatura de colorant alimentar si cu ajutorul unei spatule (ca si betisoarele de la inghetata)intindem zaharul pe turta dulce;decoram cu bomboane si lasam sa se usuce.Nu faceti mai multa glazura odata pentru ca se intareste relativ repede.
Turta dulce se pastreaza intr-o cutie inchisa cu felii de mar astfel va absorbi umezeala de la mar si nu se va intari.
Sper ca lui Mos Craciun sa-i placa turta voastra dulce si in schimb sa va lase cele mai frumoase cadouri.
SARBATORI FERICITE!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Turta dulce cu cafea turceasca

Turta dulce cu cafea turceasca

Aluat   Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    Foarte frumoase; cu siguranta Mos Craciun iti va aduce cadouri frumoase!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    ce bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 350g miere
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru
  • ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500g faina
  • Pentru decor
  • 300g zahar praf
  • 3 linguri apa
  • colorant alimentar
  • bombonele decor

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte frumoase; cu siguranta Mos Craciun iti va aduce cadouri frumoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Turte "Scutecele Domnului"