Ingrediente
350g miere, 100g zahar, 100g unt, 1 ou, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingura cacao, cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru, ghimbir, 1 lingurita bicarbonat, 500g faina, , Pentru decor, 300g zahar praf, 3 linguri apa, colorant alimentar, bombonele decor
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
5 voturi
Mod de preparare
Dupa doua zile,se intinde pe o plansa pudrata cu faina,se stanteaza formele si se coace in tavi tapetate cu hartie cerata timp de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se decoreaza.
In 100g zahar praf punem 1 lingura de apa si amestecam;vom obtine o pasta in care punem 1 picatura de colorant alimentar si cu ajutorul unei spatule (ca si betisoarele de la inghetata)intindem zaharul pe turta dulce;decoram cu bomboane si lasam sa se usuce.Nu faceti mai multa glazura odata pentru ca se intareste relativ repede.
Turta dulce se pastreaza intr-o cutie inchisa cu felii de mar astfel va absorbi umezeala de la mar si nu se va intari.
Sper ca lui Mos Craciun sa-i placa turta voastra dulce si in schimb sa va lase cele mai frumoase cadouri.
SARBATORI FERICITE!