autor:

Luana

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2010

Ingrediente
350g miere, 100g zahar, 100g unt, 1 ou, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingura cacao, cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru, ghimbir, 1 lingurita bicarbonat, 500g faina, , Pentru decor, 300g zahar praf, 3 linguri apa, colorant alimentar, bombonele decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzesc mierea,zaharul si untul la foc mediu amestecand continuu pana se dizolva zaharul.Se transfera totul intr-un castron si se lasa putin la racit.Se adauga oul,coaja de lamaie,cacaoa si condimentele(scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru si ghimbir).Se dizolva bicarbonatul in putina apa si se adauga la compozitie impreuna cu faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat uniform si neted.Se face o bila din aluat,se acopera cu o folie de plastic si se lasa 2 zile la temperatura camerei.
Dupa doua zile,se intinde pe o plansa pudrata cu faina,se stanteaza formele si se coace in tavi tapetate cu hartie cerata timp de 12-15min.Se lasa sa se raceasca si se decoreaza.
In 100g zahar praf punem 1 lingura de apa si amestecam;vom obtine o pasta in care punem 1 picatura de colorant alimentar si cu ajutorul unei spatule (ca si betisoarele de la inghetata)intindem zaharul pe turta dulce;decoram cu bomboane si lasam sa se usuce.Nu faceti mai multa glazura odata pentru ca se intareste relativ repede.
Turta dulce se pastreaza intr-o cutie inchisa cu felii de mar astfel va absorbi umezeala de la mar si nu se va intari.
Sper ca lui Mos Craciun sa-i placa turta voastra dulce si in schimb sa va lase cele mai frumoase cadouri.
SARBATORI FERICITE!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele de turta dulce cu vanilie

Prajiturele de turta dulce cu vanilie

Intr-o craticioara pe foc mic se topeste mierea cu zaharurile vanilie scortisoara si ulei pana se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Turta dulce glazurata

Turta dulce glazurata

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    Foarte frumoase; cu siguranta Mos Craciun iti va aduce cadouri frumoase!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

    ce bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 350g miere
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • cate o jumatate de lingurita de scortisoara,cuisoare,nucsoara,cardamon,coriandru
  • ghimbir
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500g faina
  • Pentru decor
  • 300g zahar praf
  • 3 linguri apa
  • colorant alimentar
  • bombonele decor

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

13 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte frumoase; cu siguranta Mos Craciun iti va aduce cadouri frumoase!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Desert cu fructe la Doubletta