Turtita de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turtita de post

Ingrediente

  • 1 kg faina Gold Maya
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta.

Se framanta bine aluatul apoi se lasa la dospit o ora, intr-un loc calduros.

Cand aluatul este crescut, se imparte coca in mai multe bile care se intind, pe rand, cu sucitorul.

Se pun la prajit in tigaie sau pe cuptor, la foc mic, cate 3 min pe fiecare parte.

Secretul bucatarului

Este preferabil sa se utilizeze o tigaie antiaderenta pentru a nu folosi ulei la prajit.

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Cartofi wedges

Cartofi wedges

Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...

Cartofi wedges
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise