Turtita de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turtita de post

Ingrediente

  • 1 kg faina Gold Maya
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta.

Se framanta bine aluatul apoi se lasa la dospit o ora, intr-un loc calduros.

Cand aluatul este crescut, se imparte coca in mai multe bile care se intind, pe rand, cu sucitorul.

Se pun la prajit in tigaie sau pe cuptor, la foc mic, cate 3 min pe fiecare parte.

Secretul bucatarului

Este preferabil sa se utilizeze o tigaie antiaderenta pentru a nu folosi ulei la prajit.

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor