Varză înăbuşită cu ardei şi costiţă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Varză înăbuşită cu ardei şi costiţă

Ingrediente

  • O varză dulce
  • 1 ardei roşu 1 ardei galben
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 roşii mari,coapte
  • 300 gr.costiţă sau Kaizer
  • ulei 1 lingură
  • sare,piper
  • oregano,cimbru,1 foaie dafin,mărar,oregano

Mod de preparare

Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare ca să se înmoaie şi să lase zeamă.

Ceapa şi ardeii se taie julien.

Costiţa se taie felii .

Într-o lingură de ulei se prăjeşte costiţa pe ambele părţi până se rumeneşte(la foc mediu).Se adaugă apoi ceapa şi ardeii ,se trag împreună cam un minut,hai două,după care se pune varza,treptat,amestecându-se după fiecare tură de varză.Se pune capacul peste cratiţă şi se lasă să fiarbă varza la foc domol,amestecând din când în când.Se toarnă o ceşcuţă de apă,se piperează,se pune cimbrul,oregano şi foaia de dafin,se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 5 minute.

Se adaugă roşiile tăiate,se mai fierbe cam 5 min.,se opreşte focul şi se presară mărarul rupt.

N-am fiert varza prea mult pentru că este crudă şi nu trebuie să-şi piardă din calităţi.

Se poate pune şi la cuptor,adăugând în ultimele 10 min.roşiile.Mărarul se poate presăra şi în farfurie,în momentul servirii.

Este o alternativă mai sănătoasă la tradiţionala varză călită.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise