autor:

Piri Piri e Canela

» » Sosuri

Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Ingrediente
otet de vin alb, 125 gr. zmeurã proaspãtã

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Oteturile si uleiurile aromatizate sunt folosite mult in bucãtãria portughezã, este simplu sã le cumpãrãm sau sã le facem acasã, iasã incã mai ieftin...

Avem nevoie de o sticlutã goalã, poate avea orice formã.
Toarnã intâi otetul de vin,apoi zmeura.
Se pune dop si se lasã la loc inchis si uscat pt. cca. 15 zile.
Sper sã vã placã :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Trottole cu ton

Trottole cu ton

Mod de preparare: Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu

5 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Chiftele Marinate

Chiftele Marinate

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si

13 voturi    5 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Acest otet se gãseste in aproape toate magazinele din Portugalia, are aromã usor fructatã si se poate folosi la salate, portughezi pun putin si in orez, se pune si in marinata pt. carne putin, in salatele cu fructe de mare... Am sã gãtesc cãt de curãnd cu acest otet , pânã acum am folosit la salate.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Trebuie sa fie foarte aromat!!!!!!!!sigur o sa incerc si eu.........felicitari pentru ideie.......*****

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    F.interesant,Ramona!Am aizit de otet cu arome de usturoi,telina,ceapa................ Dar,cu aroma de zmeura,prima data,aud;pt.ce se foloseste?

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Cred ca e foarte bun mai ales ca zmeura e un fruct foarte parfumat. Nici prin cap nu mi-a trecut de asta, voi incerca ca sa mai schimb aromele. Felicitari!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Trebuie sa fie foarte aromat.Interesanta combinatie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

3 voturi

Ingrediente

  • otet de vin alb
  • 125 gr. zmeurã proaspãtã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Acest otet se gãseste in aproape toate magazinele din Portugalia, are aromã usor fructatã si se poate folosi la salate, portughezi pun putin si in orez, se pune si in marinata pt. carne putin, in salatele cu fructe de mare... Am sã gãtesc cãt de curãnd cu acest otet , pânã acum am folosit la salate.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Paste cu midii