autor:

Piri Piri e Canela

» » Sosuri

Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 octombrie 2010

Ingrediente
otet de vin alb, 125 gr. zmeurã proaspãtã

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Oteturile si uleiurile aromatizate sunt folosite mult in bucãtãria portughezã, este simplu sã le cumpãrãm sau sã le facem acasã, iasã incã mai ieftin...

Avem nevoie de o sticlutã goalã, poate avea orice formã.
Toarnã intâi otetul de vin,apoi zmeura.
Se pune dop si se lasã la loc inchis si uscat pt. cca. 15 zile.
Sper sã vã placã :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Acest otet se gãseste in aproape toate magazinele din Portugalia, are aromã usor fructatã si se poate folosi la salate, portughezi pun putin si in orez, se pune si in marinata pt. carne putin, in salatele cu fructe de mare... Am sã gãtesc cãt de curãnd cu acest otet , pânã acum am folosit la salate.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Trebuie sa fie foarte aromat!!!!!!!!sigur o sa incerc si eu.........felicitari pentru ideie.......*****

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    F.interesant,Ramona!Am aizit de otet cu arome de usturoi,telina,ceapa................ Dar,cu aroma de zmeura,prima data,aud;pt.ce se foloseste?

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Cred ca e foarte bun mai ales ca zmeura e un fruct foarte parfumat. Nici prin cap nu mi-a trecut de asta, voi incerca ca sa mai schimb aromele. Felicitari!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Trebuie sa fie foarte aromat.Interesanta combinatie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

3 voturi

Ingrediente

  • otet de vin alb
  • 125 gr. zmeurã proaspãtã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Acest otet se gãseste in aproape toate magazinele din Portugalia, are aromã usor fructatã si se poate folosi la salate, portughezi pun putin si in orez, se pune si in marinata pt. carne putin, in salatele cu fructe de mare... Am sã gãtesc cãt de curãnd cu acest otet , pânã acum am folosit la salate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Chiftelute cu sos