autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
2 vinete mijlocii, 1/2 carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde tocat, 5-6 linguri pesmet, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, sare, piper, boia, ulei pentru prajit (daca prajim in putin ulei, vinetele il absorb, deci uleiul trebuie sa fie mai adanc),

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie in felii de 1/2 cm. De-a lungul vinetei. Se sareaza si se lasa sa se scurga apa din ele, apoi se sterge fiecare felie cu un servete. Se incinge ulei, se trece felia de vinata prin ou batut, numai pe o parte si acea parte se prajeste pana se rumeneste. Se scot si se pun pe servete de hirtie, sa absoarba surplusul de ulei. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper si boia. Se ia cate o felie de vinata, cu partea prajita in jos, se pune pe ea o lingurita de umplutura si se ruleaza. Se pun intr-o cratita, ca sarmalele, se adauga pasta de rosii sau bulionul, apa pana la acoperire si se fierb la foc mic 40 minute.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinete Umplute cu Branza de vaci

Vinetele se scobesc de miez si se curata de bucati de coaja, morcovii se fierb pentru a fi moi, se

22 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele pe jumatate, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri si apoi se oparesc. Cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mijlocii
  • 1/2 carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • 5-6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei pentru prajit (daca prajim in putin ulei
  • vinetele il absorb
  • deci uleiul trebuie sa fie mai adanc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftele de pui cu fulgi de porumb