autor:

Eva Fischer

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Fischer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2007

Ingrediente
2 vinete mijlocii, 1/2 carne tocata, 2 oua, 1 ceapa mijlocie rasa si scursa, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde tocat, 5-6 linguri pesmet, 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat, sare, piper, boia, ulei pentru prajit (daca prajim in putin ulei, vinetele il absorb, deci uleiul trebuie sa fie mai adanc),

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie in felii de 1/2 cm. De-a lungul vinetei. Se sareaza si se lasa sa se scurga apa din ele, apoi se sterge fiecare felie cu un servete. Se incinge ulei, se trece felia de vinata prin ou batut, numai pe o parte si acea parte se prajeste pana se rumeneste. Se scot si se pun pe servete de hirtie, sa absoarba surplusul de ulei. Se amesteca bine carnea cu 1 ou, pesmet, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper si boia. Se ia cate o felie de vinata, cu partea prajita in jos, se pune pe ea o lingurita de umplutura si se ruleaza. Se pun intr-o cratita, ca sarmalele, se adauga pasta de rosii sau bulionul, apa pana la acoperire si se fierb la foc mic 40 minute.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mijlocii
  • 1/2 carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa mijlocie rasa si scursa
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • 5-6 linguri pesmet
  • 5-6 linguri pasta de rosii sau 1 pahar bulion concentrat
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei pentru prajit (daca prajim in putin ulei
  • vinetele il absorb
  • deci uleiul trebuie sa fie mai adanc)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de miel cu cartofi