autor:

Mihaela

» » , , , Aperitive, Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Zacusca de ciuperci

Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 decembrie 2015

Ingrediente
4kg vinete, 2kg gogosari, 2kg ardei kapia, 2kg rosii, 1kg ceapa, 500g ciuperci champignon, 400ml ulei, 2 ardei iuti, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite piper negru macinat, 2 lingurite piper boabe, 2 lingurite boia de ardei dulce, 2 lingurite boia de ardei iute, 5 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Cum facem o zacusca pentru iarna delicioasa? Foarte simplu, in primul rand preparam un suc de rosii proaspat din rosii bine coapte. Spalam bine rosiile, le curatam de cotor si intr-un castron le pasam foarte bine cu un mixer vertical. Dupa ce am pasat bine rosiile, sucul de rosii rezultat il fierbem la foc mic timp de 10-20 de minute, pana cand sucul se leaga putin. Cat timp sucul de rosii este pe foc ne ocupam de legume. Vinetele, ardeii si gogosarii se spala si se lasa sa se usuce, apoi se coc pe un gratar sau la aragaz asezati intr-o tigaie sau pe o tabla. Gogosarii si ardeii capia copti se scot de pe gratar intr-un vas acoperit presarati cu sare sa se abureasca, apoi se curata de coaja si de cotor. Vinetele se curata de coaja si se pun intr-o sita la scurs. Ceapa, ciupercile si ciustile iuti se curata si se spala. Toate legumele se taie bucatele, ceapa se taie fideluta, cipercile se taie bucati mai mari, iar ciusca se taie pe jumatate. Intr-un ceaun sau o oala incapatoare cu fundul gros incingem putin ulei si calim la inceput ceapa. Apoi adaugam celelate legume, amestecam de cateva ori si adaugam si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, boia, dafin si piper, adaugam si restul de ulei si continuam fierberea la foc mic amestecand din cand in cand pana ce zacusca este gata, sau pana la consistenta dorita. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim cateva minute ciupercile. Cu 10-15 minute ca zacusca sa fie gata se adauga si ciupercile calite si se continua fierberea pana cand zacusca este gata. Zacusca se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte, se astupa bine cu capace, iar borcanele se fierb intr-un vas cu apa timp de 10-15 minute. Zacusca astfel fiarta o sa tina foarte bine peste iarna si nu numai. Dupa aceea scoatem borcanele si le acoperim cu un prosop si le lasam asa pana cand se racesc, apoi le depozitam in camara. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/10/zacusca-de-ciuperci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se

28 voturi    11 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Se curata ghebele si se fierb 15 minute, dupa care se dau prin masina de tocat. Ardeiul se taie

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 4kg vinete
  • 2kg gogosari
  • 2kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 500g ciuperci champignon
  • 400ml ulei
  • 2 ardei iuti
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite piper negru macinat
  • 2 lingurite piper boabe
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Tiramisu

Tiramisu

Cum procedam, in primul rand facem o frisca din smantana, mixam smantana la viteza mica timp de 5-10

3 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor