Reteta postata pe: 10 septembrie 2010
Ingrediente
1 kg fasole alba boabe, 1 kg ceapa alba, 1 l ulei, 2 kg gogosar, 1 kg suc concentrat de rosii sau 2 l suc proaspat stors, sare dupa gust, piper boabe
Dificultate: Medie | Timp: 3h
Mod de preparare
Se fierbe fasolea foarte bine . Eu am lasat-o cu o seara inainte in apa pentru a se inmuia si am fiert-o a doua zi , de dimineata . Ceapa si gogosarul se spala , se curata si se trec prin masina de tocat carne prin sita medie sau mica apoi se dinstuie impreuna in ulei . Cand se inmoaie bine , se adauga fasolea si bulionul si se fierb pana la consistenta dorita ( circa 1 ora si 30 minute ) . Inainte de a fi gata, se pune piperul boabe , se potriveste de sare si se mai fierbe circa 10 minute . Oprim focul si punem compozitia fierbinte in borcane apoi le sterilizam in cuptor pentru 20 minute . Scoatem borcanele si le punem intre paturi pana la racirea completa .
Daca nu vreti sa sterilizati borcanele , puteti pune aspirina pe post de conservant dar atunci nu mai este 100 % naturala .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.
Ceapa, morcovul
73 voturi
29 comentarii
2h
Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna.
21 voturi
3 comentarii
4h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate