autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zacusca de fasole

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg fasole alba boabe, 1 kg ceapa alba, 1 l ulei, 2 kg gogosar, 1 kg suc concentrat de rosii sau 2 l suc proaspat stors, sare dupa gust, piper boabe

Dificultate: Medie Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Se fierbe fasolea foarte bine . Eu am lasat-o cu o seara inainte in apa pentru a se inmuia si am fiert-o a doua zi , de dimineata . Ceapa si gogosarul se spala , se curata si se trec prin masina de tocat carne prin sita medie sau mica apoi se dinstuie impreuna in ulei . Cand se inmoaie bine , se adauga fasolea si bulionul si se fierb pana la consistenta dorita ( circa 1 ora si 30 minute ) . Inainte de a fi gata, se pune piperul boabe , se potriveste de sare si se mai fierbe circa 10 minute . Oprim focul si punem compozitia fierbinte in borcane apoi le sterilizam in cuptor pentru 20 minute . Scoatem borcanele si le punem intre paturi pana la racirea completa .
Daca nu vreti sa sterilizati borcanele , puteti pune aspirina pe post de conservant dar atunci nu mai este 100 % naturala .
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

47 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Balaban , 29 august 2014

    sterilizarea an cuptor ce presupune? punem borcanele antr-o cratita cu apa de doua degete si le bagam la cuptor?

Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 l ulei
  • 2 kg gogosar
  • 1 kg suc concentrat de rosii sau 2 l suc proaspat stors
  • sare dupa gust
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui