Zacusca de fasole

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 l ulei
  • 2 kg gogosar
  • 1 kg suc concentrat de rosii sau 2 l suc proaspat stors
  • sare dupa gust
  • piper boabe

Mod de preparare

Se fierbe fasolea foarte bine . Eu am lasat-o cu o seara inainte in apa pentru a se inmuia si am fiert-o a doua zi , de dimineata . Ceapa si gogosarul se spala , se curata si se trec prin masina de tocat carne prin sita medie sau mica apoi se dinstuie impreuna in ulei . Cand se inmoaie bine , se adauga fasolea si bulionul si se fierb pana la consistenta dorita ( circa 1 ora si 30 minute ) . Inainte de a fi gata, se pune piperul boabe , se potriveste de sare si se mai fierbe circa 10 minute . Oprim focul si punem compozitia fierbinte in borcane apoi le sterilizam in cuptor pentru 20 minute . Scoatem borcanele si le punem intre paturi pana la racirea completa .

Daca nu vreti sa sterilizati borcanele , puteti pune aspirina pe post de conservant dar atunci nu mai este 100 % naturala .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor