autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Zama de loboda rosie cu paparaie

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2010

Ingrediente
2 maini de loboda rosie, 2 linguri de orez, 3 morcovi, 1 ceapa mica, 1 bucata telina, 1 legatura leustean, 2 oua, 2 liguri de gris, 3 linguri ulei, sare, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Intro oala de 3 litri punem la fiert ceapa, morcovii, telina, curatate si spalate.
Intre timp intro farfurie adanca batem bine ouale, adaugam grisul, amestecam bine si punem la prajit aceasta paparaie cu gris intro tigaie in care am incins cele 3 linguri de ulei. Lasam sa se prajeasca paparaia pe o parte, apoi o intoarcem si o prajim si pe cealalta parte. Cand este rumenita, stingem focul, o taiem cubulete si o adaugam in oala peste zarzavat, adaugam orezul spalat, contiunam fierberea. Cand orezul este fiert, adaugam loboda curatata de cotoare si spalata in 3 ape. Daca frunzele de loboda sunt mari, le putem taia sau rupe. Fierbem cam 5-10 minute, pt ca loboda fierbe foarte repede. Potrivim ciorba de otet si sare, stingem focul si presaram verdeata tocata marunt. Se poate servi cu smantana si mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de loboda rosie cu paparaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

Intr-o cratita,se pun bucatile de pui,1 lingurita sare,apa(cei 1,5 l).Cind fierbe,se ia spuma,se

13 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zarzavaturi

Ciorba de zarzavaturi

Se toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa cu ulei. Numai dupa ce au fiert bine, se adauga

14 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte buna,Elena!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Eugen, la noi in Ardeal asa se spune: paparaie sau paparada, puteam sa-i spun ciorba de loboda cu omleta, sau papara, dar nu mai avea acelasi farmec, nu?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Multumesc Flory

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 21 mai 2010

      Eugen, sunt din Ardeal, asa se numeste la noi, puteam sa-i spun si ciorbica de loboda cu papara, sau omleta, dar nu mai are acelasi farmec.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Wow !!! Ce ciorbita faina ti-a iesit ?///!!!!!, iar cu paparaiele ??? m-ai dat gata !!!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Un deliciu,si bunica mea facea asa bunatate,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Gabriela, paparaia asta se foloseste doar la ciorbe sau supe, se mananca doar daca se fierbe. Eu o folosesc si la supa de rosii, in loc de paste.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Sylvia, Silvioara, Lia va multumesc mult.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      5 stele de la mine, excelenta reteta !!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Una din preferatele mele,doar ca eu o acresc cu bors.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicioasa si foarte detailat prezentata. Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Ramona, eu am cumparat loboda de pe piata de la tarani.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Multumesc Mihaela, ma bucur.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Mari, uneori si ciorba de salata o fac cu aceasta paparaie, dar in general simpla.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 20 mai 2010

      O ce bine ca va place!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Aratã bine!as dori si eu o portie:d!!!eu nu gasesc in comert din pãcate.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Imi place mult zeama de loboda rosie.Arata grozav de imbietor!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Trebuie sa fie foarte buna!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Cred ca este foarte buna, si paparaia ta e ceva inedit pentru mine , musai sa incerc , felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Super buna....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte bine arata zama ta de loboda. Iar paparaia ta e ca omleta pe care o pun eu in cirba de salata. Gustoasa rau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 maini de loboda rosie
  • 2 linguri de orez
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucata telina
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 2 liguri de gris
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte buna,Elena!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca